Romelu Lukaku se odriče ogromne plate kako bi otišao iz Manchester Uniteda
(Foto: EPA)

Želja mu je da ode

Romelu Lukaku se odriče ogromne plate kako bi otišao iz Manchester Uniteda

Midhat Šljivak

Romelu Lukaku spreman je da napusti Manchester United.

Belgijski fudbaler bi uz bh. napadača Edina Džeku trebao od naredne sezone predvoditi napad Intera, a ponuda iz Italije za njega je već na stolu Manchester Uniteda.

Lukaku je, prema navodima italijanskih medija, spreman da napusti Old Trafford i pristao je čak i na manju platu samo da ode iz Uniteda.

On je već dogovorio uslove sa Nerazzurrima. Prihvatt će ugovor od osam miliona eura po sezoni i tako napustiti trenutni ugovor po kojem zarađuje čak 15 miliona eura na Teatru snova.

Za sada dogovor između dva tima koči ponuda Intera. United traži 70 miliona eura za usluge ovog fudbalera, dok tim iz Milana nudi nešto manje novca i hrvatskog fudbalera Ivana Perišića.

Lukaku se nije naročito iskazao u dresu Uniteda. Plaćen je Evertonu čak 85 miliona eura prije dvije godine, ali se i on utopio u svo sivilo Crvenih đavola prethodnih sezone.

To je na kraju i dovelo do želje da napusti Old Trafford. Rukovodstvo tima ga je spremno pustiti i vrlo lako bi na kraju moglo i doći do transfera ovog ljeta.

Belgijanac je u dresu Uniteda odigrao 96 utakmica i postigao je 42 pogotka, a u prošloj sezoni je zabio 15 puta u 45 nastupa.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi