"Nije slučajnost da su i Gasperini i Spalletti i Conte željeli Džeku"

Italijanski novinar Fabio Caressa poručuje

"Nije slučajnost da su i Gasperini i Spalletti i Conte željeli Džeku"

Edmir Škorić

Poznati italijanski novinar Fabio Caressa govori o vjerojatnom dolasku Edina Džeke u redove Intera.

Inter i Roma su postigli dogovor i već sutra bi Džeko mogao biti potvrđen kao novi igrač Neroazurra, bez obzira što se trenutno nalazi na pripremama bh. reprezentacije u Sarajevu.

Edin je bio velika želja Intera već neko vrijeme, što je potvrdio i ugledni novinar, rekavši da je bh. napadač neko koga izuzetno cijeni novi trener Intera Antonio Conte.

"Zašto ga Inter želi dovesti? Zato što ga Conte apsolutno želi i cijeni. Spalletti ga je obožavao, a Gasperini ga je također želio. Nije slučajno da su ga svi željeli dovesti u Inter i očigledno je da ima to nešto što Interu treba", kazao je Caressa.

Potom je komentarisao navodnu razmjenu igrača između Intera i Juventusa, pa bi Dybala došao u grad mode u zamjenu za sunarodnjaka Icardija.

"Mauro želi ostati u Interu, a Dybala u Juventusu. Nije lako, ali nije ništa nemoguće. Ali siguran sam da će Conte napraviti najbolju opciju za Inter i ako neko bude 'smetnja', vjerujte mi da će ga brzo odstraniti", poručio je, aludiravši vjerovatno na Icardijev status, koji je bio u svađi s navijačima i klubom i koji je donekle remetio atmosferu u timu.

Kada će Džeko potpisati za Inter?

Ne desi li se niša neplanirano, Džeko će postati igrač Intera i naredne sezone gledat ćemo ga u ambicioznom timu Antonija Contea. Još uvijek nije poznato hoće li tandem činiti s Maurom Icardijem ili možda Romeluom Lukakuom, Lautarom Martinezom...

Na Conteu je svakako da pronađe najbolje mesto za Džeku i da napadače prilagodi svom sistemu 3-5-2 ili 5-3-2.

Inter je dogovorio s Romom transfer Džeke i on će iznositi 13.5 miliona eura, a mediji na Apeninima navode kako će biti potvrđen u ponedjeljak, odnosno sutra. Edin će zarađivati četiri miliona eura neto po sezoni, a potpisat će na dvije godine ugovor.

Posljednjih dana je boravio u Istanbulu, izazvao je veliku pažnju turske javnosti zbog tvrdnji da bi mogao preći u Fener, no odavno je bilo jasno da će Inter biti njegov novi klub.

Godinu dana ranije iz Rome je u Inter prešao Radja Nainggolan, a vjeruje se da bi isto mogao napraviti i Aleksandar Kolarov.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Džeko je trenutno u Sarajevu na pripremama bh. reprezentacije kojoj slijede mečevi kvalifikacija za Evropsko prvenstvo protiv Finske i Italije, a nakon toga će se vjerovatno vratiti u Milano.

Džeko je dres Rome nosio od 2015. godine. Poslije teške prve sezone u naredne tri je postao ljubimac tifoza Vučice, posebice prošle sezone kada je rimski klub odveo do polufinala Lige prvaka.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Bulle
Mutljavina da li si neko pojacanje ti u svome zivotu??
3 0
Brcak
Mutljavina..Eh, sad da ja tebe pitam?Jesi ti prirodno glup ili vjezbas?
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi