Lukaku ponovo povrijeđen, ali je Inzaghija posebno zabrinuo Edin Džeko

Belgijanac van stroja, Dijamant propustio većinu treninga

Lukaku ponovo povrijeđen, ali je Inzaghija posebno zabrinuo Edin Džeko

Endin Čaušević

Belgijski napadač Romelu Lukaku ove sezone imao je ogromnih problema s povredama i nedavno se konačno vratio na teren, ali njegova sreća kratko je trajala jer je Inter jutros potvrdio da je on zadobio novu povredu zbog koje će ponovo odsustvovati s terena.

Lukaku se ljetos vratio na posudbu u Inter nakon očajne sezone u Chelseaju i nadao se da će na Meazzi ponovo da se vrati u pravu formu pred početak Svjetskog prvenstva, ali mu stvari ne idu kako je planirao.

Belgijanac je propustio veći dio dosadašnje sezone zbog povrede i odigrao je svega pet utakmica. Lukaku se nedavno konačno vratio na teren, ali sreća zbog toga nije dugo trajala.

Inter je jutros saopštio da se Lukaku ponovo povrijedio i da će sigurno propustiti utakmicu protiv Bayerna, te da gotovo sigurno da ćemo ga u dresu Intera ponovo gledati tek nakon Svjetskog prvenstva.

Lukaku nije otputovao u Minhen s ekipom, te je propustio jutrošnji trening što jasno govori da se radi o nešto ozbiljnijoj povredi.

Također, nema još uvijek konkretnijih informacija o težini povrede i nije poznato da li je ugrožen njegov odlazak na Mundijal u Katar. Belgijanac će uraditi detaljnije preglede nakon čega će biti poznato više informacija.

Oglasi

Očekuje se da će sutra protiv Bayerna od prve minute igrati ponovo Edin Džeko koji je u posljednje vrijeme u jako dobroj formi i iskoristio je itekako izostanak Lukakua.

Ipak, italijanski mediji navode da je i Džeko zabrinuo Simonea Inzaghija jer se nije pojavio na početku treninga, te je bh. napadač odradio samo drugi dio treninga Intera pred sutrašnji meč.

Međutim, čini se da se ne radi o ozbiljnijoj nekoj povredi jer će Džeko otputovati s ekipom u Minhen i prema najavama koje stižu s Apenina bit će sutra u početnom sastavu protiv Bayerna.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Navodno, Džeko je zadobio lakši udarac u subotu u utakmici protiv Sampdorije i zbog toga je trenirao odvojeno od ekipe, ali čisto iz predostrožnosti i jasno je da će biti spreman za sutrošnji meč.

Podsjećamo, meč šestog kola grupne faze Lige prvaka između Bayerna i Intera igra se sutra od 21 sat.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti