Romi derbi protiv Milana, Nainggolan igrač odluke
Foto: EPA

Dobra igra Džeke

Romi derbi protiv Milana, Nainggolan igrač odluke

Edmir Škorić
Teme:

U derbiju 16. kola italijanske Serije A Roma je slavila s 1:0 protiv Milana.

Roma i Milan bili su na istom broju bodova uoči ovog meča, ali je Vučica pobjedom na Olimpicu došla na 35 bodova i opet je na minus četiri od vodećeg Juventusa.

U prvom dijelu Milan je bio konkretniji, imao veliku šansu u 27. minuti, ali je Szczesny iskupio i odbranio penal kojeg je sam skrivio. Niang je ponovo bio neprecizan s 11 metara.

Najbolje šanse za Romu imao je naš Edin Džeko, ali je Donnarumma bio na visini zadatka, a u finišu prvog dijela Peres se povrijedio u timu Rimljana.

U nastavku nije bilo pravih šansi do 62. minute, kada je Radja Nainggolan pogodio za veliku radost na Olimpicu. U 83. minuti Džeko je imao udarac iz teške pozicije, ali Donnarumma je odbranio.

Moglo je možda i drugačije završiti da je Niang iskoristio penal i da je Milan osvojio bod ili tri, ne bi bilo nezasluženo, kao što je zaslužena i pobjeda Rome.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Džeko se nije upisao u strijelce, ali je odigrao sjajnu utakmicu, borio se, radio veliki posao i nema mu se šta prigovoriti.

Serija A, 16. kolo:
Roma - Milan 1:0 (Nainggolan 63)



Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti