Romulo prekrasnim slobodnjakom donio tri boda Pescari

Seria A

Romulo prekrasnim slobodnjakom donio tri boda Pescari

Midhat Šljivak
Teme:

U prvom susretu 18. kola italijanske Serie A Pescara je dočekala ekipu Catanie, a susret je okončan pobjedom domaćih rezultatom 2:1.

Mnogo bolju igru donijelo je prvo poluvrijeme u kojem su viđena dva gola na ovoj utakmici. Do vodstva je prva stigla Pescara i to u 23. minuti. Wiess je uputio povratnu loptu za Čelika koji je preciznim udarcem pogodio za vodstvo od 1:0.

Na poluvrijeme se ipak otišlo neriješenim rezultatom. Barrientos je u 36. minuti susreta također preciznim  udarcem savladao domećg golmana za poravnanje rezultata na 1:1.

U nastavku nešto bolja igra Catanie. Imali su više pokušaja prema golu Pescare, ali su domaći u 90 minuti imali prvu veliku priliku za postizanje gola. Caprari je  promašio prazan gol sa četiri metra, no u 95. minuti prekrasnim golom iz slobodnog udarca Eugenio Romulo Togni donio Pescari pobjedu od 2:1.

Potražite više informacija na temu Serie A:

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.