Navijači Barcelone su uspjeli otjerati Arauja: Kasno sinoć je saznao novi klub!

Katalonci (ne)će dobro proći

Navijači Barcelone su uspjeli otjerati Arauja: Kasno sinoć je saznao novi klub!

Admin Čaušević

Ronald Araujo je ne tako davno viđen kao budući kapiten Barcelone, međutim nekad je dovoljan jedan potez da sve ode u pogrešnom smjeru. Urugvajcu se to desilo u revanš meču četvrtfinala Lige prvaka protiv PSG-a.

Imala je Barcelona 3:2 iz prvog meča i minimalnu prednost u revanšu kada je Araujo napravio crveni karton koji je značio i isključenje pa su Katalonci bili primorani duže od sat vremena igrati sa igračem manje.

Završilo se fijaskom za Katalonce. Parižani su slavili sa 4:1, a Araujo se suočio sa žestokim kritikama navijača, a brojni članovi Katalonca su zatražili i njegov odlazak.

Sve to je rezultiralo da Araujo već počne pregovore sa novim klubom. Detalji su objavljeni kasno u četvrtak navečer i to od strane katalonske TV3.

Naime, menadžeri 25-godišnjaka su u ozbiljnim pregovorima sa Bayernom i transfer u ljetnom prijelaznom roku se čini i više nego izvjesnim.

Sjajnom štoperu ugovor s Barcelonom ističe na ljeto 2026. godine. Ranije se spominjao nastavak saradnje međutim nakon debakla protiv PSG-a situacija se promijenila.

Oglasi

Nadala se Blaugrana kako će za Arauja uspjeti dobiti 100 miliona eura, međutim posljednje informacije govore drugačije te će iznos biti manji.

Izvještaji pokazuju da je Bayern spreman platiti između 65 i 70 miliona eura što je svakako odličan iznos i sigurno bi dobro došao Kataloncima.

Bavarcima je neophodna rekonstrukcija u odbrani. De Ligt, Kim i Upamecano ne uljevaju sigurnost i svjesni su toga u Minhenu.

Potražite više informacija na temu La Liga:

U nekoliko posljednjih sezona samo na štopere su u Bayernu potrošili skoro 200 miliona samo na odbrambene igrače i opet nisu uspjeli dobiti što su željeli.

Naredno "kockanje" je očigledno Araujo. S obzirom na igračke karakteristike trebao bi biti puni pogodak, međutim to će Urugvajac morati pokazati na terenu.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Adrian
100 mil za ovog, e svašta.
0 0
Baron22
Ko će biti trener , ja mislim mr.guli glupi hahahaha joj nece ni nagelsman hahahaha hahahaha hahahaha hahahaha hahahaha hahahaha hahahaha hahahaha
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi