Život mu je pakao: Saigrač uperio prst u njega, navijači ga blate, konačan udarac zadaje Barcelona!
Barcelona ima namjeru prodati Ronalda Arauja.

Araujo prolazi kroz težak period

Život mu je pakao: Saigrač uperio prst u njega, navijači ga blate, konačan udarac zadaje Barcelona!

Eldar Ganibegović

Život se u sekundi može okrenuti. Iako se radi "samo" o fudbalu, Ronald Araujo prolazi kroz pravi pakao. Jedan trenutak dekoncentracije bio je dovoljan da mu mnoge stvari krenu silaznom putanjom.

Prije dvije su se u revanš utakmici četvrtfinala Lige prvaka sastali Barcelona i PSG. Rezultatom 4:1 slavio je francuski tim i s ukupnih 6:4 prošao u polufinale gdje će za protivnika imati Borussiju koja je izbacila Atletico Madrid.

Barcelona je u prvoj utakmici u Parizu slavila rezultatom 3:2, a sinoć je pogotkom Raphinhe povela 1:0 i imala je u džepu plasman u polufinale. Sve do crvenog kartona Ronalda Arauja.

Igrala se 29. minuta kada je urugvajski defanzivac kao zadnji igrač odbrane oborio protivničkog fudbalera koji je ulazio u gol šansu, te mu je pokazan crveni karton i pored bure protesta domaćih.

Istvan Kovacs je bio siguran u svoju odluku, a Xavi Hernandez je reagovao tako što je umjesto Yamala u igru uveo Martineza. No, nije mu pomoglo jer je PSG preko Dembelea stigao do izjednačenja u 40. minuti.

Golovima Vitinhe i Mbappea (2) u drugom poluvremenu PSG je stigao do uvjerljive pobjede protiv španskog velikana, a jutro nakon utakmice bura se ne stišava. Naročito je teško Ronaldu Arauju.

Oglasi

Prvo je jedan njegov saigrač javno uperio prst u njega. Naime, veznjak Ilkay Gundogan je javno govorio o njegovom crvenom kartonu rekavši da je morao pustiti Barcolu, da bi možda promašio, da bi Ter Stegen možda odbranio, ali i da bi lakše bilo da su primili gol umjesto što su ostali bez čovjeka na terenu.

To ga je bez sumnje itekako pogodilo odmah nakon utakmice, a jutro nakon svega osvanuo je niz pogrdnih komentara od strane navijača, među kojima su mnogi i ekstremni.

Barcelona ga više ne želi - Ronald Araujo na prodaju?

Sada bi konačan udarac mogla da mu zada Barcelona. Kako prenose mediji u Španiji, katalonski velikan usljed finansijske krize spreman je da ga proda predstojećeg ljeta.

Katalonci su odredili i cijenu Ronalda Arauja, ogromnu za stopera. Sport.es piše da će se Barcelona odreći Urugvajca ako dobije 80 miliona eura.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Ronald Araujo na ljeto ulazi u posljednje dvije godine ugovora sa Barselonom. Katalonci smatraju da je, ukoliko se odluče da ga prodaju, optimalan trenutak na kraju ove sezone, jer će tražena cijena biti niža kako ističe ugovor.

Jedan od timova koji je u prošlosti najviše pokazivao interes za njega je minhenski Bayern. Ostaje da vidimo da li ćemo urugvajca od iduće sezone možda gledati na terenima Bundeslige.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi