Šokantna informacija o igraču Barcelone: "Čekaću ga do kraja"

Araujo će igrati na Mundijalu?

Šokantna informacija o igraču Barcelone: "Čekaću ga do kraja"

Edmir Škorić

Ronald Araujo nastupa na Svjetskom prvenstvu u Kataru? Mundo Deportivo je obavijestio o ovoj mogućnosti. Novinari su izvijestili da oporavak teče glatko, pa bi se igrač mogao vratiti u igru brže od očekivanog. Na takav scenarij računa i urugvajski selektor. "Ako treba, čekat ću Arauja do kraja", priznao je Diego Alonso.

Svjetsko nogometno prvenstvo u Kataru brzo se približava. Među sudionicima Svjetskog prvenstva našlo se mjesta i za reprezentaciju Urugvaja. Izabranici Diega Alonsa plasirali su se u grupu H, gdje ih čekaju Južna Koreja, Portugal i Gana.

Araujo je doživio povredu za koju se smatralo da će ga udaljiti s terena do kraja sezone, ali u Urugvaju se uveliko razmišlja o njegovom nastupanju u Kataru jer oporavak teče bolje od očekivanog.

Barcin stoper je u septembru doživio rupturu dugog aduktora desne noge. U početku je rečeno da će liječenje trajati 2-3 sedmice, a kasnije se pokazalo da je Araujo morao na operaciju koja bi, s obzirom na kasniju rehabilitaciju, podrazumijevala pauzu od 2-3 mjeseca. U ovoj situaciji nogometaš ne bi mogao igrati na Svjetskom prvenstvu koje počinje 20. novembra.

U međuvremenu, novinari "Mundo Deportiva" izvijestili su da oporavak Urugvajca teče glatko, što je najavilo njegov skori povratak na teren. Ovu informaciju potvrdio je i katalonski "Sport".

"Araujo je na rehabilitaciji. Nade su još uvijek velike, a informacije koje nam stižu vrlo su optimistične. Koliko znamo, rehabilitacija ide izuzetno dobro. Ako treba, čekat ću Arauja do kraja", kazao je urugvajski selektor.

Oglasi

Kasnije će Alonso će objaviti konačan spisak od 26 igrača za prvenstvo. U ovakvoj situaciji moguće je da se među sretnicima nađe mjesta i za igrača Barcelone.

Ove sezone Araujo je upisao sedam nastupa protiv španskog viceprvaka u svim takmičenjima, a na terenu je proveo ukupno 601 minutu. Prije povrede bio je primarni stoper Barcelone.
Propustio je osam utakmica, a povreda Urugvajca uzdrmala je odbranu katalonske momčadi.

Barcelona je bez njega imala dosta loših partija, naročito u Ligi prvaka, pa je ostala bez plasmana u nokaut fazu i takmičenje nastavlja kroz Evropsku ligu.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Barcelona će dobiti naknadu od Svjetske fudbalske federacija (FIFA) zbog povrede 23-godišnjeg defanzivca i to neće biti skromna cifra.

FIFA će prema pravilniku koji je usvojen za zaštitu igrača koji se povrijede tokom nastupa za reprezentaciju, Barceloni plaćati 20.458 eura dnevno, sve dok Araujo ne dobije zeleno svjetlo za nastup.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi