Pique napravio identičan simbol rukama kao Ronaldinho, iza svega se krije jasna poruka!

Na timskoj fotografiji

Pique napravio identičan simbol rukama kao Ronaldinho, iza svega se krije jasna poruka!

Admin Čaušević

Gerard Pique je u petak obavio posljednje timsko fotografisanje. Tu priliku je iskoristio da pošalje identičnu poruku kao što je to svojevremeno uradio Ronaldinho, još jedan legendarni fudbaler Barcelone.

Gerard Pique je opet u centru pažnje. Ovaj put ne zbog odnosa sa bivšom partnericom Shakirom, već zbog iznenađujuće odluke da završi karijeru usred sezone.

U petak je na Nou Campu obavljeno fotografisanje igrača za sezonu 2022/23, a među pozvanim se našao i Pique bez obzira što se danas oprošta od dresa katalonskog diva.

Na timskoj fotografiji Pique je napravio isti položaj ruku kao što je to uradio Ronaldinho na zajedničkom timskom fotošutingu u sezoni 2007/2008.

Španski mediji su ovo protumačili kao jasnu poruku da Pique Barcelonu napušta ne svojom voljom, već prvenstveno iz drugih razloga kao što je njegov život van terena.

Oglasi

Poznato je da se i Ronaldinho svojevremeno suočavao sa žestokim kritikama zbog burgno života te padom formi te je napustio Nou Camp gdje je osvojio Zlatnu loptu, Ligu prvaka i dvije La Lige.

Nešto slično se desilo i sa Piqueom pošto mu je već na startu sezone rečeno da će imati epizodnu ulogu, da mora srediti svoj život te pristati na smanjenje ogromne plate.

Na kraju je ovaj 35-godišnji defanzivac na opšte iznenađenje odlučio da podigne sidro te se oprosti od kluba s kojim je osvojio čak 30 trofeja.

Barceloni oprostio nestvarnu cifru

Inače, Barcelona Piqeu duguje nevjerovatnih 80 miliona eura od ugovora kojih se odricao prethodnih sezona u korist kluba koji je bio u izuzetno teškoj situaciji.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Međutim, Pique neće uzeti kompletan iznos. On je zatražio samo isplatu 30 miliona eura koje su ostali dužni dogovorom o odloženom plaćanju ugovora te će klubu oprostiti čak 50 miliona eura kojih se odrekao smanjenjem primanja, iako je imao dogovor da će mu i oni naknadno biti isplaćeni.

Tako je štoper koji je osvojio sve što se može osvojiti odlučio dodatno pomoći voljenom klubu u kojem je proveo "pola života" i zaista je teško naći jednog fudbalera da bi se odrekao ovakve cifre u korist kluba.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

King_Kenny
...ovo je sumbol kojim iskazuju da vole pichku.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti