Ronald de Boer: Messi je krivac što se Coutinho nije uklopio u Barci

Mišljenje slavnog Nizozemca

Ronald de Boer: Messi je krivac što se Coutinho nije uklopio u Barci

Barcelona je platila impozantnih 160 miliona eura za Philippea Coutinha i očekivalo se da bi on mogao biti zamjena za Neymara. 

Ipak, Coutinho se na Camp Nou nije baš najbolje pokazao, a klub ga je ljetos poslao u Bayern na posudbu. Coutinho je igrao na više pozicija u Barceloni i jednostavno se nije uklopio u momčad.

No, mnogi smatraju da zaslužuje drugu šansu i da postoji mogućnost da ostane u Barci kada se vrati s posudbe na kraju ove sezone. Nekadašnji igrač Barcelone, Ronald de Boer, izjavio je da vjeruje da je Messi glavni razlog zbog čega Coutinho nije uspio u Barcleoni.

"Coutinho je igrač koji je bio zadužen za sve akcije Liverpoola. U Barceloni je to drugačije jer tu ulogu ima Messi. Vidite da je to jedan stroj koji odlično funkcionira, ali se Coutinho u to nije uklopio. Navikao je da lopta ide najviše ka njemu, no zbog Messija to u Barci nije moguće. On je najbolje igrao u vremenu dok je Messi bio ozlijeđen. Coutinho je sjajan igrač, ali jednostavno ne uklapa se u igru Barcelone i to je jedini problem", rekao je De Boer.

Potražite više informacija na temu La Liga:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije