Koemana razočaralo pitanje: Zar zbog jednog poraza moram misliti o svojoj budućnosti u klubu?
Foto - EPA

Nizozemac pred finale Kupa Kralja

Koemana razočaralo pitanje: Zar zbog jednog poraza moram misliti o svojoj budućnosti u klubu?

M. Šljivak

Ekipa Barcelone sutra će imati šansu da osvoji prvi trofej ove sezone, a protivnik u finalu Kupa Kralja bit će im Athletic Bilbao.

Pred finalni meč u Sevilli novinarima se obratio trener katalonskog velikana Ronald Koeman koji je najavio napadačku igru Barce.

"Veoma su dobar tim. Pobjedili su nas u finalu Superkupa i sutra moramo biti mnogo bolji u kretanju bez lopte. Znamo kako trebamo igrati protiv njih, započeo je press konferenciju Koeman i nastavio je:

"U januaru je situacija unutar tima bila mnogo gora. Dosta smo napredovali od tog trenutka. Pokušat ćemo dominirati na terenu, igrati jače u defanzivi i sa dosta energije", rekao je Koeman.

Od igrača u sutrašnjem meču samo traži maksimalno zalaganje, posebno od iskusnih igrača.

"Trebamo sve igrače na maksimumu sutra. Mnogo ih je u ekipi sa velikim iskustvom, koji su igrali mnoga velika finala. To bi trebalo pomoći i mladim igračima, koji moraju izvući pouke iz poraza u Superkupu".

Oglasi

Prvoj zvijezdi tima Lionelu Messiju neće biti potrebno previše motivacije. On silno želi trofej.

"Neće mu biti potrebna nikakva posebna motivacija. On je veliki igrač, veliki profesionalac i zna kako se pripremiti za važne utakmice. Bit će na najvećem nivou kako bi podigao trofej sutra", poručio je Koeman.

Novinare je ponovo zanimala njegova budućnost na klupi Barcelone iako je Nizozemac dobio podršku novog rukovodstva.

"Ne razmišljam o svojoj budućnosti bez obzira pobijedili ili izgubili. Razgovarao sam sa Laportom i ukazao mi je povjerenje. Ako neko već piše da je moja budućnost u klubu upitna, nema potrebe da predsjednik to stalno negira. Ja sam tu u Barceloni. Malo mi je čudno što moram odgovarati na ovakva pitanja nakon 19 mečeva u kojima smo bili bez poraza. Zar zbog jednog poraza moramo dovoditi moju budućnost u pitanje?", pita se Koeman.

Treba svakako istaći da će Koeman u ovom meču moći računati na usluge Gerarda Piquea koji se oporavio od povrede.

Susret Athletic Bilba i Barcelone igra se sutra na stadionu De La Cartuja u Sevilli, a početak je zakazan za 21:30 sati.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

MethodMan
Cuj zbog jednog poraza ispali iz lige prvaka, kup izgubili, ligu neće osvojiti, a i ovaj supercup teško će osvojiti
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi