Francuzi zbog Miralema Pjanića postavljaju jedno pitanje, ali teško im je dati pravi odgovor

Gdje je nestao?

Francuzi zbog Miralema Pjanića postavljaju jedno pitanje, ali teško im je dati pravi odgovor

E. Škorić

Miralem Pjanić stigao je kao zvučno pojačanje Barcelone ljetos, no sve je ostalo na tome, pošto bh. reprezentativac kasnije skoro da nije dobio pravu priliku.

U početku je Pjanić i dobija kakvu-takvu šansu u timu Barcelone, no onda ga je odjednom Ronald Koeman "prekrižio", pa bivši igrač Metza, Lyona, Rome i Juventusa skoro da ne igra. Zapravo, bukvalno i ne igra u posljednje vrijeme.

Frnacuski Besoccer pita se: "Gdje je Miralem Pjanić?", ali na to pitanje teško je dati pravi odgovor. Pjanić protiv Real Madrida nije dobio ni minutu, a Koeman uporno prednost daje De Jongu, iskusnom Busquetsu, talentovanom Pedriju...

Sergio Busquets imao je jednu od najgorih utakmica protiv Real Madrida, a Frenkie de Jong bio je jako limitiran i nije mogao da se pohvali njegov pristu pu tom meču.

"Pjanić je imao težak period kada je tek prešao u Barcelonu, jer je kasnio s pripremama zbog izolacije i koronavirusa, no igrač takvog kvaliteta definitivno je trebao biti češće korišten od strane Koemana. Gdje je Pjanić nestao? Pa to je bio jedan od pokretača Juventusa proteklih sezona...", navodi se na stranici Besoccera.

Tridesetjednogodišnji veznjak je ove sezone ukupno sakupio 28 nastupa, ali i "samo" 1265 minuta. Uglavnom ulazi s klupe, a u nekim jačim utakmicama čak ni to.

Barcelona u subotu igra protiv Athletic Bilbaa finale Kupa kralja i nažalost, izgleda da ponovo na terenu nećemo vidjeti Pjanića, koji će po svim prilikama na ljeto biti u izlogu jer ostane li Koeman, teško da će Pjanić nastaviti da igra u Barceloni i u 31. godini potražit će nove izazove.

Pjanić kao najveća pogreška u historiji nogometa?

Potražite više informacija na temu La Liga:

André Cury, bivši glavni čovjek Barcelone za južnoamerički nogomet je dovođenje Pjanića opisao kao jednu od najvećih grešaka u historiji ove igre.

"To je jedna od najvećih pogrešaka koje sam vidio u svijetu nogometa. Apsurno je. Mijenjate 23-godišnjaka koji ima platu dva miliona za 31-godišnjaka koji mora imati platu od šest miliona", rekao je Cury za katalonski Sport.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Ajax11
Neka pitju Konjevica, on zna gdje je Pjanic
5 2
prometej
Pranje para
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi