Koeman poslao prvotimca u B ekipu: "Hvala mu na tome"

igraju doigravanje za Segundu

Koeman poslao prvotimca u B ekipu: "Hvala mu na tome"

Endin Čaušević

Fudbaleri Barcelone igraju sutra na svom terenu protiv Celte Vigo utakmicu 37. kola La Lige.

Katalonci su ostali skoro bez šansi da osvoje titulu prvaka Španije, ali u preostala dva kola žele da ostvare obje pobjede kako ne bi došli u situaciju da ostanu i bez treće pozicije.

Barcelona je do prije dvije sedmice bila u odličnoj situaciji da postane prvak Španije, ali su onda upisali tri neočekivana kiksa i skoro ostali bez šansi.

Ekipa Ronalda Koemana sutra na svom terenu igraju protiv Celte Vigo koja sigurno na Camp Nou ne stiže s bijelom zastavom.

Nizozemski stručnjak je danas održao press konferenciju pred sutrašnju utakmicu i poručio je da Barca želi ostvariti pobjedu u posljednja dva kola bez obzira na sve.

"Mislim da je najvažnija stvar da vjerujemo da ćemo pobijediti u posljednja dva meča, bez obzira na sve. Znamo da nam posljednji rezultati nisu najbolji, ali postoji teoretska šansa i dalje", rekao je Koeman, te se osvrnuo na razgovor koji je imao prije nekoliko dana s Laportom.

Oglasi

"Nemam vam puno reći. Pričao sam s njim o ekipi, sezoni i posljednjim rezultatima. Dogovorili smo još jedan sastanak na kraju sezone".

Koeman je jasno rekao da će na kraju sezone razgovarati s Laportom oko toga da li će ostati trener, ali da mu je bitno da ima podršku svlačionice.

"Najbolji moment za razgovor je kraj sezone. Želim ostati, sretan sam, vidim puno prostora za popravak. Ne završava se ovaj put na kraju sezone. Ne možemo u jednom momentu reći da je sve perfektno, a dvije sedmice ništa ne valja. Osjećam podršku u svlačionici", dodao je Koeman.

Također, mnogi su bili iznenađeni što Oscar Mingueza neće biti sutra u konkurenciji za meč jer je Koeman odlučio da ga pošalje u Barcu B. Drugi tim Barcelone igra doigravanje za Segundu, te im je potrebna sva pomoć.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Koeman je potvrdio da se Mingueza priključio B ekipi, te da je sretan što je pristao na taj prijedlog.

"Mingueza se složio da igra za Barçu B zbog jako važnih mečeva. Hvala mu na tome", zaključio je nizozemski stručnjak na kraju.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Majan
Zašto Pjanić ne igra barem za B tim, ako već nema mjesta u prvom timu
8 0
Saray
Ti si završio u barsi
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi