18

Komentari (18)

Edin
JointUnion87 sve pohvale, vidi se da pratis fudbal. Znas mnogo o fudbalu! Svaka cast!
JointUnion87
@Edin Hvala brate ;) Dank je wel :P
strongman
Odabir trenera odličan,ali nadat se nekim novim pojačanjima.Jer dżaba sve,kad nije to ona stara Barcelona od prije 5-6 godina kad je to bilo uigrano timski.Kad se nije igra samo svodila na to šta će Ter Stegen da skine ili šta će Messi da uradi.Messsi nije više dobar i u formi kao nekad (33) godina je u pitanju,nema se više Xavia i Iniesta koji su bili srce i kičma stare ekipe,trebaju se posložiti nove snage....Jednostavno,graditi ekipu sada trebao ispočetka,otjerati istrošene i prosječne igrače,dovesti za 2-3 sezone igrače koji odgovaraji stilu igre Barceloni,da to bude ona stara,prepoznatljiva Barsa.Zadržati ovo nešto mlađih talentovanih igrača.I polako praviti opet onu "staru" Barcelonu,jer jednostavno ne može sve preko noći nastati :)
Edin
Sve stoji 100%. Potpuno se slazem s tvojim komentarom @strongman
Edin
Zivim u NL vec 30-tak godina I poprilicno dobro poznajem holandsku skolu fudbala. Najvise upravo zahvaljujuci holandskoj skoli fudbala, Barcelona je danas ono sto jeste. Pocevsi od Rinus Michels en Johan Cruijffa, pa do Louis van Gaal en Frank Rijkarda. Nije to neko iznenadjenje da Barcelona vec dugo zeli Koemana. Mislim da je izbor perfektan. Koeman je u stanju da uvidi probleme I da ih iz temelja odkloni. Svi veliki Holandski treneri radi temeljito, iz fundamenta, strateski! To ih odlikuje.
Edin
Ono sto Koeman jos bolje radi od ostalih je ta organizacija u zadnjoj liniji. Tu je recimo popravio reprezntaciju Holandije za dvije klase i rezultat toga je da su igrali finale lige nacija. Mada ruku na srce imao je i srece sa zadnjom linijom gdje je Holandija u zadnjih par godina dobila 2 vrhunska igraca Van Dijka I de Ligta. U svakom slucaju jedan od najboljih trenera u svijetu trenutno!!!
ryan.giggs
A izlet sa Valenciom?
Edin
Sta s tim? Vodio je i AZ poslije s manje uspijeha….. Ali sve je to proces, kaljenje. Ono sto je uradio u reprezentaciji Holandije su prave reference, jer su najsvjezijie. Ja vjerujem da svaki trener stice iskustvo tokom karijere. To vazi i za Kumana. Osim toga treneri se ocjenjuju po onom sta su napravili od ekipe koju su zatekli. I sto je po meni najbitnije koliko su igraca afirmisali! Sreca nasa (reprezentacija BiH) da je napustio trenersku klupu Holandije. Dali bi na 10 komada na dvije utakmice.
JointUnion87
@Edin Sjecas li se njegovog vremena u Feyenoordu. Sportski ih je vratio iz mrtvih.
Edin
Jedini klub na zemaljskoj planeti koji nemogu smisliti je Feyenoord. Sjecam se kako da ne!
JointUnion87
@Edin Zašto jarane? Najjače navijače imaju u Holandiji. Meni su dobri :))) Za koga ti navijaš u NL?
Edin
AJAX! Postoji I taj rivalitet izmedju Ajaxa I Feyenoorda pa mozda zato.
Dino69
Od jucer zvanicno a vi tek objavljujete
Denchi
Dobar trener, ako mu daju vremena, ako ga novine ne sahrane unaprijed...
fsusak10
Mogu oni mjenjat trenere dokle zele kad im je na celu kluba gora uprava neg unas sta u savezu rade
JointUnion87
U Ajax-u, PSV-u, Feyenoord-u i Benfici je uradio dobar posao. Slično i u Evertonu. Ima dobru reputaciju u Barceloni, favorizuje holandsku školu totalnog fudbala ... Mislim da nije loš izbor.
jony1919
Vidjet ćemo koliko će mu Messi dozvolit "holandsku školu totalnog fudbala"...
JointUnion87
Messi je iz La Massije, koja je proizvod Johana Cruyffa. Najbolje je sarađivao sa Guardiolom i Rijkardom. Zašto misliš da je to tako?
Ostalo još 1500 karaktera

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.