"Ronaldinho je odmah poslije utakmice hvatao avion"

Na trening nije dolazio ponedjeljkom

"Ronaldinho je odmah poslije utakmice hvatao avion"

Mnogi danas na spomen brazilskog fudbalskog genijalca Ronaldinha imaju samo riječi hvale.

Svojedobno je Ronaldinho važio za jednog od najboljih fudbalera na svijetu. Njegov talenat je očarao svakoga, pljeskao mu je i Santiago Bernabeu, ali nesportski život je najveći krivac što čarolija nije trajala puno duže.

Kakav je Ronaldinho bio izvan terena otkrio je Patricio Rubio, koji je imao priliku s njim dijeliti svlačionicu 2015. godine kada su igrali za meksički Querétaro.

"Uvijek smo igrali petkom na našem terenu, a kada bi se završila utakmica Ronaldinho bi uzeo privatni avion i otišao u Cancun ili Playa del Carmen. Nikada ga nisam vidio na treningu u ponedjeljak", prisjetio se Rubio i dodao:

"Vraćao se obično utorkom, ali bez obzira na sve, bio je veliki as."

Prethodnih mjesec dana Ronaldinho je proveo u zatvoru nakon što je zajedno s bratom uhapšen pri pokušaju ulaska u Paragvaj koristeći lažne pasoše. Iz zatvora je pušten uz jamčevinu od 1,6 miliona dolara, a pod policijskom kontrolom će nastaviti biti u hotelu u gradu Asuncionu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti