Ronaldinhov slobodnjak kojeg su svi kopirali: "Rekao nam je da idemo na centar jer će zabiti gol"

Majstorija koja se ne zaboravlja

Ronaldinhov slobodnjak kojeg su svi kopirali: "Rekao nam je da idemo na centar jer će zabiti gol"

E. Čaušević

Ronaldinho prethodnih sedmica prolazi kroz jedan od najtežih perioda u životu jer se već skoro mjesec dana nalazi u zatvoru u Paragvaju.

Brazilac je optužen za falsifikovanje dokumenata s kojima je ušao u ovu državu. Policija je ekspresno reagovala i uhapsila je Ronaldinha i njegovog brata, te se oni sada nalaze u zatvoru i čekaju suđenje.

Iako je negirao krivicu njemu prijeti zatvorska kazna od šest mjeseci, a pandemija koronavirusa je sve dodatno otežala jer nije jasno kada će suđenje biti održano.

No, u tim teškim momentima za Ronaldinha mnogi su se prisjetili njegove blistave karijere. Najbolje dane proveo je u dresu Barcelone s kojom je osvojio sve što je mogao, a onda je na ljeto 2008. godine prešao u ekipu Milana.

Zanimljive anegdote prisjetili su se mediji u Španiji. Tačnije, riječ je o utakmici posljednjeg gola grupne faze Lige prvaka iz sezone 2006/07. kada je Barca na svom stadionu dočekala Werder iz Bremena.

Kataloncima je trebala pobjeda da prva završi u grupi, te su uspjeli slaviti sa 2:0. Utakmica je ostala upamćena po majstoriji Ronaldinha koji je postigao fantastičan gol iz slobodnjaka. On je šutirao ispod živog zida i oduševio je javnost svojim potezom, a kasnije su mnogi igrači koristili ovu tehniku.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Ovog gola prisjeti se portugalski igrač Deco koji je otkrio šta mu je Ronaldinho rekao prije samog udarca.

"Prišao sam Ronaldinhu da se dogovorimo oko slobodnjaka, a on mi je samo rekao 'Idite i čekajte me na centru, zabit ću gol'. Nasmijao se, ali ga nismo poslušali i ostali smo tu. Nisam mogao da vjerujem šta je uradio i kakav gol je zabio", rekao je Deco.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1583752673
Jedan od najboljih koje je ovaj sport imao
9 0
Arnel925
Sad u zatvoru isto ovako zabija
3 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi