Ronaldinho otkrio zašto je odbio Manchester United

Presudio je jedan poziv...

Ronaldinho otkrio zašto je odbio Manchester United

Legendarni brazilski fudbaler Ronaldinho prisjetio se kako je 2003. godine bio na korak od Manchester Uniteda. 

Ronaldinho je nakon uspješne epizode u PSG-u dobio ponudu da pređe na Old Trafford i skoro sve je bilo dogovoreno, međutim na kraju je presudio njegov prijatelj Sandro Rossell koji je postao predsjednik Barcelone. 

"Sve se odigralo veoma brzo. Moj prijatelj Sandro Rosell se 2003. godine kandidovao za člana uprave Barcelone i pitao me da li bi došao na Camp Nou ukoliko on pobijedi. Odgovorio sam pozitivno", kazao je Ronaldinho i potom nastavio:

"U tom trenutku me zvao i Manchester United. Sve je bilo skoro dogovoreno, međutim Sandro me nazvao i rekao da će pobijediti. Ostalo već sve znate", istakao je Ronaldinho. 

Potražite više informacija na temu Premier league:

Jedan od najboljih fudbalera svih vremena za Barcelonu je nastupao od 2003. do 2008. godine kada je prešao u Milan. Kasnije je još bio igrač Flamenga, Atletica, Queretara i Fluminesea.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti