Ronaldinho produžio ugovor sa Atletico Mineirom

Mineiro zadržao legendu u momčadi

Ronaldinho produžio ugovor sa Atletico Mineirom

A. Haznadarević

Nekadašnja najveća brazilska i svjetska zvijezda fudbala Ronaldinho, produžio je danas ugovor s Atleticom Mineirom na još godinu dana. 

Predsjednik brazilskog kluba Alexandre Kalil napisao je na svom Twitter profilu da Ronaldinho ostaje u klubu jer ga žele navijači. 

 

"Željeli ste ga i on će ostati u klubu", poručio je Kalil. 

 

Ronaldinho je iz Flamenga u junu prešao u Atletico, nakon što je imao finansijskih problema sa upravom kluba. Igrač koji je sa selekcijom Brazila osvojio titulu prvaka svijeta 2002. godine, zarađivat će po novom ugovoru 450.000 dolara sedmično. 

 

Tridesetdvogodišnji bivši igrač Barcelone i Milana i nekadašnji osvajač Zlatne lopte, odigrao je za Atletico 31 utakmicu i postigao devet golova. 

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.