Ronaldinho se nakon četiri godine vraća i potpisuje za tim sa Malte
(Foto: EPA)

Birkirkara u pregovorima

Ronaldinho se nakon četiri godine vraća i potpisuje za tim sa Malte

M. Šljivak

Legendarni brazilski fudbaler Ronaldinho navodno se vraća fudbalu.

Prema navodima medija sa Malte, fudbalski velemajstor se vraća fudbalu i igrat će u ovoj zemlji za ekipu Birkirkare.

Pregovori su još uvijek u toku. Ronaldinho je spreman da se vrati fudbalu nakon pune četiri godine, a na terenu nije bio od 2015. godine kada je nosio dres Fluminensea.

Ronaldinho važi za jednog od najboljih fudbalera koji su se ikad pojavili. Dva puta je biran za FIFA igrača godine, a Zlatnu loptu je osvojio 2005. godine.

U karijeri je najbolje partije pružao u dresu Barcelone, a na Starom kontinentu je igrao za Milan i PSG. Prethodnih godina je igrao futsal u Indiji.

Iako već ima 39 godina, sigurno je da bi za malteški tim Ronaldinho predstavljao veliko pojačanje i sigurno da bi im donio mnogo.

Birkirkara iza sebe ima razočaravajuću sezonu. Završili su tek sedmi od 14 timova i u novoj sezoni žele ponovo napasti vrh tabele.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi