Ronaldinho u velikim problemima: Blokirano mu 57 nekretnina, oduzeta dva pasoša...
Ronaldinho ne smije napustiti Brazil

Brazilac plaća cijenu svog nemara

Ronaldinho u velikim problemima: Blokirano mu 57 nekretnina, oduzeta dva pasoša...

S. Pašalić

Legendarni brazilski nogometaš, Ronaldinho, našao se u velikim problemima.

Naime, sud u Brazilu zabranio je bivšem igraču Barcelone prodaju 57 njegovih nekretnina zbog neplaćene ekološke novčane kazne i drugih dugova, objavili su u ponedjeljak brazilski mediji.

Ronaldinho je već neko vrijeme u velikim finansijskim problemima, a brazilski list Folha de S. Paulo sada piše da Ronaldinho duguje blizu 2.3 miliona eura, zbog čega su njegove nekretnine i blokirane.

Brazilac je sa svojim bratom Robertom de Assisom izgradio most u Porto Alegreu koji je povezivao njegovu farmu sa jezerom i tom prilikom uništio prirodnu okolinu, a pored toga, taj most je izgradio bez dozvole.

Iako mu je sud naredio da ukloni most, on to nije uradio pa su mu zbog toga izrečene brojne kazne, a sud mu je sada blokirao nekretnine i oduzeo oba pasoša, te mu je zabranio da napušta Brazil.

Brazilski mediji su prije nekoliko mjeseci pisali da Ronaldinho zbog svih finansijskih problema ima na računu još samo šest eura.

Top Komentari

daca
zar mislite da je istina to pa lik ima nekretnina milione zar mislis da bi glup bio da ne proda jednu i plati kaznu 2 miliona vec da mu zaplijene 100 miliona...I uz to i sada ima veliku olatu jer je ambasador barselone a za instagram dobija milione
3 0
Fce
Pametan ko k
0 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi