Ronaldinhov sin oduševio i postao član velikana

Joao Mendes u Cruzeiru

Ronaldinhov sin oduševio i postao član velikana

Midhat Šljivak

Brazilski as Ronaldinho jedan je od najboljih fudbalera koji su se ikad pojavili na zelenom terenu.

Čarolije koje je pravio na terenu zauvijek će se pamtiti, a malo je poznato da Ronaldinho ima i nasljednika.

Njegov 13-godišnji sin Joao Mendes već je veoma tražen. Iako je imao ponude iz Evrope odlučio se na ostanak u Brazilu i postao je novi član velikana Cruzeira.

Interesantno, Joao nije želio da u ovom klubu znaju ko mu je otac. Oduševio je na probnim treninzima, ali nije želio da mu se pruži šansa samo zato što mu je otac Ronaldinho.

Međutim, novinari brazilskog Globa su ga otkrili i u Cruzeiru su još više bili oduševljeni kada su saznali da je ovaj 13-godišnjak sin istinske ikone brazilskog fudbala.

Ipak, s obzirom na to da mu je tek 13 godina Joao je prelmad za potpis ugovora, ali će svoj talenat pokazivati u omladinskim kategorijama ovog kluba.

Ronaldinho je Joaa dobio iz braka sa bivšom plesačicom Janinom Nattielle Mendes sa kojom je bio od 2004. do 2007. godine, a upravo ona vodi brigu o karijeri svog sina.

Velike stvari se očekuju od ovog dječaka. Gen ima i sada je sve na njemu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi