Ronaldo je izgovorio riječi koje su sve ljubitelje fudbala razočarale: "Slijepo smo mu vjerovali..."

Brazilac pronašao novu ljubav

Ronaldo je izgovorio riječi koje su sve ljubitelje fudbala razočarale: "Slijepo smo mu vjerovali..."

Edmir Škorić
Teme:

Ronaldo Luis Nazario de Lima ostat će upamćen kao jedan od najboljih fudbalera svih vremena, ali ko zna kako bi sve završilo da legendarni Brazilac nije imao užasne povrede koljena.

Mnoge generacije odrasle su uz Ronalda, kojeg često zovu i "pravi" nakon što se pojavio Cristiano Ronaldo. Brazilac je bio i ostao idol mnogima, a stotine vrhunskih fudbalera i danas priznaje da su u njemu crpili dodatnu snagu i motivisali se tokom karijere.

Ronaldo je na neki način sinonim za fudbal, ali sada je bivši napadač Reala, Intera, Milana i Barcelone priznao nešto što je zaista mnoge ostavilo u nevjerici.

"Volim tenis više od fudbala", priznao je Ronaldo. On je tokom gala svečanosti u Akademiji Mouratoglou na Francuskoj rivijeri iskazao ljubav prema ovom gospodskom sportu kojeg, kako kaže, godinama intenzivno prati.

Njegove riječi izazvale su veliku raspravu na društvenim mrežama, a neki ljubitelji fudbala ističu da su mu slijepo vjerovali kada je sve te godine bio najveći ambasador fudbala i činio da ovaj sport bude još popularniji i još privlačniji i gledaniji.

Oglasi

Ronaldo je bio osvajač Zlatne lopte 1997. i 200. godine, osvajao dva puta Svjetsko prvenstvo, ali po završetku karijere počeo se zanimati za tenis.

“Volim sve u vezi tenisa. Mislim da je tenis sada bolji od fudbala", rekao je na akademiji Mouratoglou pred 350 prisutnih, dok je primao posebnu nagradu od svoje kolegice Brazilke Victorije Barros.

“To je nevjerovatno. Ne mogu gledati cijele (fudbalske) utakmice, mislim da je previše dosadno. Pet sati gledaš tenis? Da, mogu, previše je ludo".

Ronaldo je dokazao svoju strast prema igri tako što je potrošio 30.000 eura za pobjedu na aukciji, a nagrada je bila pobjednički reket Coco Gauff za US Open 2023., s potpisom američke igračice.

“Treniram tri puta sedmično. Jako sam natjecateljski nastrojen, želim svakim danom biti bolji. Ali moj bekhend, o moj Bože... Mislim da je to jedina stvar koju Patrick (Mouratoglou) ne može popraviti", rekao je Ronaldo u šali.

"Nismo još pokušali", odgovorio je Mouratoglou. Francuski trener trenirao je brazilsku zvijezdu nekoliko puta, jednom na središnjem terenu Miamija ove godine, kao što su pokazali virusni videozapisi.

Fudbalska legenda bila je jedna od gostujućih zvijezda ovog godišnjeg događaja koji je u 10 godina donio pet miliona eura za pomoć mladim talentiranim igračima da ostvare svoj san i postanu dobri teniseri.

Gauff, Stefanos Tsitsipas i Holger Rune su među njima, kao i Brenda Fruhvirtova, 17-godišnja 88. igračica svijeta, koja je prisustvovala ceremoniji.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi