Da čovjek pusti suzu: Nakon dugo vremena pravi Ronaldo pokazao svoja koljena, izgledaju jezivo

Čuveni brazilski fudbaler

Da čovjek pusti suzu: Nakon dugo vremena pravi Ronaldo pokazao svoja koljena, izgledaju jezivo

Admin Čaušević
Teme:

U očima mnogih fudbalskih sladokusada Ronaldo Nazario da Lima je najbolji fudbaler u historiji i s pravom se postavlja pitanje gdje bi bio kraj čuvenom Brazilcu da je imao uslove oporavka od povreda kao što to imaju današnji fudbaleri.

Ronaldo ima 47 godina i duže od decenije je u fudbalskoj deceniji. Još u jesen karijere je imao problema sa kilažom koja je izražajna i danas.

Međutim, ogromno stomak nije ono što rastužuje njegove brojne fanove, već izgled njegovih koljena koje je za neke jeziv, a za mnoge zasigurno srceparajući.

Čuveni Brazilac praktično više ne igra fudbal. Od sportova se uglavnom bavi tenisom i to rekreativno. Tako je prije nekoliko sedmica igrao sa poznatim trenerom Patrickom Mouratoglouom.

Mouratoglou je objavio na svojim društvenim mrežama razgovor između njih dvojice, a najviše pažnje privukao ožiljak dug 15-ak centimetara na Ronaldovom desnom koljenu.

Oglasi

Kao što je poznato brojne povrede su znatno unazadile Ronaldovu karijeru, a posljedice nekadašnji napadač Intera, Reala i Barcelone osjeti i dan danas.

Ožiljak na Ronaldovom koljenu je i više nego lako primjetan

Kad je bio na vrhnucu karijere Ronaldo je doživio tešku povredu koljena. Bilo je to u novembru 1999. godine kada mu je stradala tetiva koljena.

Na teren se vratio u aprilu 2000. godine i izdržao je svega šest minuta. Scena kako se previja od bolova na rimskom Olimpicu već sada se smatra jednom od najtužnijih u historiji fudbala.

Poslije toga je uslijedio period oporavka dug osam mjeseci. Zaigrao je Brazilac fudbal i uspio se vratiti na veliku scenu jer je 2002. godine osvojio Mundijal i Zlatnu loptu.

"Rođenje mog sina dalo mi je snagu da prebrodim ovu beskrajnu torturu", govorio je Ronaldo koji se u to vrijeme potpuno oporavljao čak dvije i pol godine.

Il Fenomeno je zbog povreda uspio uvezati svega nekoliko vrhunskih sezona, ali i to mu je bilo dovoljno da osvoji dvije Zlatne lopte te dva Svjetska prvenstva s Brazilom.

Prepoznatljiv po eksplozivnosti, sjajnom driblingu te neumoljivosti u situacijama jedan na jedan Brazilac se opravdano smatra jednim od najboljih, ako ne i najboljim napadačem u historiji fudbala.

Top Komentari

Interista
To je doktor fudbala a ne ove današnje balerine što nikog nemogu ni predriblati.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi