Ronaldova čvrsta ruka: Legendarni Brazilac u nekoliko dana iz temelja promijenio stvari u klubu
Foto - EPA

Legenda smanjuje plate fudbalerima

Ronaldova čvrsta ruka: Legendarni Brazilac u nekoliko dana iz temelja promijenio stvari u klubu

Midhat Šljivak

Legenda brazilskog fudbala, čuveni Ronaldo, postao je većinski vlasnik Cruzeira.

Ronaldo je kupio 90 posto dionica kluba u kojem je počeo karijeru i odmah je odlučio da promijeni sve iz temelja u ovom klubu.

Prva odluka je bila otkaz čuvenom treneru Vanderleiju Luxemburgu i 69-godišnji stručnjak će morati da potraži novi posao.

Međutim, Ronaldo nije stao na tome, pa je odlučio značajno srezati plate igračima.

Oni su pozvani na sastanak na kojem im je saopšteno da klub želi da im smanji plate, a najavljeni su ogromni rezovi.

Prošlogodišnji budžet ovog kluba za plate je bio 4.5 miliona dolara, a Ronaldo je odlučio da će se na plate u narednoj godini trošiti 'samo' 1.8 miliona dolara.

Svi igrači će zatim i pojedinačno obaviti razgovor s rukovodstvom kluba. Oni koji ne budu pristali na smanjenje plata vjerovatno će morati da potraže nove klubove.

Cruzeiro je prošlu sezonu završio na 14. poziciji u Seriji B. Takvo stanje ne zadovoljava navijače ovog tima, a vidjet ćemo hoće li s Ronaldom stići bolja vremena.

Ovaj tim je kroz historiju osvojio četiri titule prvaka Brazila i dva puta je osvojio Copa Libertadores.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi