Najbolja četiri igrača u historiji? "Pravi" Ronaldo je odgovorio, bez da je trepnuo

Za njega ne postoji dilema

Najbolja četiri igrača u historiji? "Pravi" Ronaldo je odgovorio, bez da je trepnuo

Edmir Škorić
Teme:

Legendarni brazilski napadač Ronaldo Nazario da Lima (45) nabrojao je četiri najbolja nogometaša u historiji.

Ronalda svakako smatraju jednim od najboljih svih vremena, a nekadašnji napadač Real Madrida, Intera, Barcelone, Milana... je za najbolje izabrao jednog Brazilca, Portugalca i dvojicu Argentinaca. Pa, vjerovatno smo vam već sve otkrili.

"Ako mene pitate, četiri najbolja igrača u historiji su Pele, Maradona, Lionel Messi i Cristiano Ronaldo", rekao je Ronaldo.

Ronaldo je imao impresivnu karijeru, oduševljavao je svojom brzinom, nevjerovatnim golgeterskim sposobnostima i driblingom koji je bio karakterističan u njegovo vrijeme.

On je trenutno vlasnik španskog drugoligaša Valladolida, s tim da je u procesu kupovina većinskih prava na brazilskog drugoligaša Cruzeira u kojem je i ponikao, odakel je kasnije krenula njegova bogata evropska karijera - počevši od PSV-a.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Ronaldo je bio heroj Brazila na Svjetskom prvenstvu 2002. gdje je u sedam odigranih utakmica postigao osam golova, uključujući dva u finalu s Njemačkom. Brazilski napadač je s 98 utakmica i 62 pogotka posljednju utakmicu u reprezentaciji odigrao u junu 2011. godine, prijateljsku protiv Rumunije koju su pobijedili Južnoamerikanci rezultatom 1:0.

Mnogi smatraju da bi Ronaldo puno više napravio da nije imao velike probleme s koljenima, ali i ovako danas 45-godišnjak može da bude ponosan na sve što je prošao.

Top Komentari

hake
Čuj pravi Ronaldo? Baš ima i krivi Ronaldo? Ja novinarstva i qrca hahahhaa
5 2
Bulle
Stavili su pod znake navoda pravi :)
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti