"Zovu te pravi Ronaldo. Šta misliš, kako se Cristiano osjeća?" Il Fenomeno odgovorio jednom riječju

Fanovi mu dali taj nadimak kako bi se "znalo ko je ko"

"Zovu te pravi Ronaldo. Šta misliš, kako se Cristiano osjeća?" Il Fenomeno odgovorio jednom riječju

Edmir Škorić

Iako je Cristiano Ronaldo godinama na najvišoj razini i jedan je od najboljih nogometaša svijeta svih vremena, mnogi ipak imaju običaj za bivšeg brazilskog reprezentativca Ronalda Luiza Nazarija de Limu reći da je "pravi Ronaldo".

Kako bi napravili jasnu razliku između njih dvojice, fanovi slavnog Ronalda, onog brazilskog, pronašli su način da istaknu njegovu inferiornost u odnosu na Portugalčevu, pa su mu dali nadimak "pravi".

Brazilac, dvostruki osvajač Svjetskog prvenstva 1994. i 2002., pristao je progovoriti o usporedbama između njega i portugalske zvijezde. Upitan kako misli da se Cristiano osjeća kada ga zovu "pravi Ronaldo", Brazilac je jednom riječju odgovorio: "dosadno".

"Mislim da je Cristianu dosadno uvijek čuti da sam ja pravi Ronaldo. Ljudi se ne mogu uspoređivati. Cristiano će ući u nogometnu povijest zbog svojih golova i svog kontinuiteta na visokoj razini. On će ostati jedan od najboljih na svijetu, poput Messija" , rekao je za Goal "pravi" Ronaldo.

Slavni Ronaldo je 22. septembra napunio 45 godina. Deset godina nakon što je završio karijeru izgleda neprepoznatljivo i zapušteno, a do toga se doveo zbog nešto opuštenijeg načina života.

On je kao igrač imao veliku karijeru, ali nažalost imao je i velikih problema s povredama koljena. Igrao je za Cruzeiro, PSV, Barcelonu, Inter, Real Madrid, Milan i Corinthians. Za reprezentaciju Brazila je upisao 98 nastupa i postigao je 62 gola.

Oglasi

Ronaldo je većinski dioničar u Valladolidu od septembra 2018. Vlasnik je 82% španskog kluba koji sada igra u La Ligi 2, a nedavno je odlučio da kupi Cruzeiro, brazilskog drugoligaša u kojem je počeo karijeru.

Ronaldo je bio heroj Brazila na Svjetskom prvenstvu 2002. gdje je u sedam odigranih utakmica postigao osam golova, uključujući dva u finalu s Njemačkom.

Ovako Ronaldo danas izgleda...

Potražite više informacija na temu La Liga:

Top Komentari

mostar_mostar
Da bi istakli njegovu inferiornost brazilski fanovi dali mu ime pravi Ronaldo? Wtf..pokopaj se novinaru koji ne znas sta je superiornost, a sta inferiornost.
10 0
CrveniKakanj
Obojica su pravi haha
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi