Navijači već slave: Ronaldo kupuje klub koji ga je proslavio, želi da ga vrati "tamo gdje pripada"!

Postaje vlasnik Cruzeira

Navijači već slave: Ronaldo kupuje klub koji ga je proslavio, želi da ga vrati "tamo gdje pripada"!

Edmir Škorić

Bivši brazilski reprezentativac Ronaldo navodno je potpisao ugovor za kupovinu svog nekadašnjeg kluba i jednog od najvećih u Brazilu.

Legendarni Brazilac kupuje Cruzeiro, klub u kojem je ponikao. Navodno će uzeti 90 posto dionica, ali još uvijek nema detalja iako su vijest objavili mnogi mediji u Brazilu, ai sam Ronaldo je sve potvrdio.

"Presretan što završavam ovu operaciju. Rekao sam već da mnogo toga dugujem Cruzeiru i moramo da ga vratimo tamo gdje pripada. Pred nama je puno posla. Molim navijače da se ponovno povežu s klubom, odu na stadion, jer će nam trebati puno snage i zajedništva. Imamo puno posla i ambicija da ponovno napravimo jak Cruzeiro", rekao je Ronaldo.

Ronaldova investicija bit će provedena preko kompanije Tara Sports.

Brazilski klub, koji je u četiri navrata bio prvak južnoameričkog nogometa, trenutno se nalazi u drugoj ligi i pokušava restrukturirati svoje financije.

Cruzerio je zajedno sa Sao Paulom, Flamengom i Santosom bio je jedan od četiri brazilska kluba koji nikada nisu ispali iz prve lige, ali u decembru 2019. godine su po prvi put morali da sele u drugi rang

Ronaldo je započeo svoju profesionalnu karijeru s Cruzeirom 1993. godine, zabio je 44 gola u 47 nastupa za klub, raspoređenih u dvije sezone dok je još bio tinejdžer. Nedugo nakon toga prešao je u PSV, a kasnije je igrao u Interu, Realu, Barceloni, Milanu...
.
Ronaldo je također vlasnik španskog drugoligaša Real Valladolida, nakon što je 2018. kupio 51 posto dionica u poslu vrijednom 25 miliona funti.

Napadač je osvojio 18 trofeja tokom svoje slavne karijere koja je bila popraćena teškim povredama koljena.

Top Komentari

azz33333
Ai
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti