Simeone se nakon žrijeba uhvatio za glavu; Razlog? Cristiano Ronaldo!

Najveći "krvnik" Atletico Madrida

Simeone se nakon žrijeba uhvatio za glavu; Razlog? Cristiano Ronaldo!

Eldar Ganibegović

Jučer smo vidjeli pravi show na žrijebanju parova osmine finala Lige prvaka.

Atletico Madrid je prvobitno za rivala dobio Bayern, no nakon utvrđenih nepravilnosti žrijeb je ponovljen i španski tim je izbjegao najtežeg protivnika.

Ipak, dobili su Manchester United te će svejedno imati težak zadatak na putu do osam najboljih, a zadatak postaje još teži uzmemo li u obzir da će na suprotnoj strani biti Cristiano Ronaldo.

Naime, Portugalac je vjerovatno najveći "krvnik" Jorgandžija u njihovoj historiji, a u karijeri mu je Atletico bio najdraža mušterija. Na 35 utakmica protiv Atletica ostvario je 17 pobjeda, a postigao im je 25 golova.

U karijeri je postigao više golova smo protiv Seville, 27.

Kada je u pitanju španska liga, stanje je donekle podnošljivo. Ronaldo je protiv Atletica u tom takmičenju postigao 12 golova, od čega dva hat-tricka.

Oglasi

U Kupu Kralja učinak je polovičan. Dva puta je Ronaldo prolazio s Realom, dok je dva puta gubio od Atletica, a u ovom takmičenju strijelac protiv njih bio je šest puta.

Također, 2014. godine Ronaldo je s Realom igrai finale španskog Superkupa protiv Atletica, a poražen je u dvije utakmice s ukupnih 2:1. 

No, vratimo se sada Ligi prvaka.

U tom takmičenju Ronaldo je doktorirao izbacivanje Atletica i ima skor šest od šest.

Prvi put se njegov tim s Atleticom sastao 2014. godine u finalu, a Real je nakon produžetaka slavio s 4:1 i osvojio trofej. Ronaldo je postigao jedan gol.

Oglasi

Naredne sezone ovi timovi sastali su se u četvrtfinalu. Nakon 0:0 na Vicente Calderon stadionu, u revanšu na Santiago Bernabeuu Real slavi s 1:0 i prolazi dalje. Ronaldo je tada asistirao Chicharitu za gol odluke.

Godinu poslije novo madridsko finale Lige prvaka i ponovo uspješniji Real Madrid i Ronaldo koji diže trofej. Nakon 1:1 poslije 120 minuta, odlučili su penali, a odlučujući, nakon promašaja Juanfrana, zabija ko drugi nego CR7.

Ko je izbacio Atletico sezonu nakon toga? Cristiano i Real. Ovaj put u polufinalu. U prvoj utakmici Real je slavio s 3:0, a Portugalac je postigao hat-trick. Atletico je u revanšu slavio s 2:1, ali to im naravno nije bilo dovoljno.

Narednu sezonu Atletico je konačno odmorio od Ronalda, ali već u sezoni 2018/19 došao je na red novi susret. Ovaj put, Cristiano je bio u dresu Juventusa i nije dobro krenulo.

Atletico je prvi meč dobio s 2:0, ali u revanšu se ukazao ko? Cristiano Ronaldo. Hat-trick za 3:0 i prolaz dalje Stare dame.

U narednoj sezoni Juventus i Atletico sastali su se u grupi D, a ponovo je bio uspješniji Ronaldov tim. Bilo je 2:2 u Madridu, dok je u Torinu Juve slavio s minimalnih 1:0. Ronaldo nije imao učinak u ovim mečevima, no Juventus je završio prvi u grupi.

No, ovo je za Atletico bio najbezbolniji susret protiv Ronaldovih timova, s obzirom na to da su kao drugoplasirani prošli u osminu finala. Na kraju je Atletico ispao od Leipziga u četvrtfinalu u "koronasezoni", gdje su se četvrtfinale i polufinale igrali na jednu utakmicu.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Vidjet ćemo može li Cristiano Ronaldo impresivan niz u Ligi prvaka protiv Atletica nastaviti i s Manchester Unitedom. Jorgandžijama sigurno nije svejedno.

Prve utakmice osmine finala Lige prvaka igraju se 15. i 16, te 22. i 23. februara, a revanši su na rasporedu 8. i 9. odnosno 15. i 16. marta naredne godine.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

AcMilan_rosoneriBosna
A to onaj što ne daje jačim klubovima golove
4 5
denimen9
Razlog: GOAT
3 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi