Ronaldo ga udario 2007. godine, danas se hvali i tvrdi da je to bio vrhunac njegove karijere

Hughes se prisjetio

Ronaldo ga udario 2007. godine, danas se hvali i tvrdi da je to bio vrhunac njegove karijere

E. Škorić

Cristiano Ronaldo je 2007. godine isključen u utakmici protiv Portsmoutha.

Ronaldo se kroz karijeru našao oči u oči sa mnogim defanzivcima koji su ga bez sumnje proglašavali najboljim ili najtežim rivalom. Takvim ga je smatrao i Richard Hughes, bivši stoper Portsmoutha, koji ne zaboravlja susret s Ronaldom.

Te 2007. godine je Ronaldo bio fustriran situacijom pri rezultatu 1:1, pa je udario Hughesa, koji je ušao kao rezerva da pojača defanzivni blok svog tima.

"Bio je to trivijalan trenutak. Za njega je to bio jedan beznačajan događaj, a meni vrhunac karijere", rekao je Hughes.

“Nisam neko ko je postigao gomilu golova, pa se moram sjetiti drugih postignuća. Ako iakda sretnem ljude koji se nužno ne sjećaju da sam igrao premierligaški nogomet, uvijek im mogu reći da me jedan od velikana poput Ronalda udario glavom".

On je kazao da je od trenera prije ulaska dobio jasne upute da zaustavi Ronalda po svaku cijenu i da ide agresivno na Portugalca, te je bilo samo pitanje trenutka kada će tada mlada zvijezda Uniteda poludjeti i napraviti nešto zbog čega će zaraditi isključenje.

Iako je to bio veliki trenutak za Hughesa, to je vjerojatno bio jedan od najgorih dijelova Ronaldove tada mlade karijere, jer je s Unitedom doživio drugi remi zaredom na početku sezone.

Portugalac je zbog crvenog kartona suspendovan za derbi s gradskim rivalom Cityjem, a United je izgubio bez njega. BIo je to loš start sezone za Portugalca i Crvene vragove.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Richard Hughes odigrao je 165 mečeva za Portsmouth i zabio je tri gola od juna 2002. do jula 2011. godine. Sjetio se i novog susreta s Ronaldom, iste te sezone.

"Pravio sam se da ne znam, ali bojao sam se da će me poniziti pred publikom kada sam ušao u igru i dobio ponovo zadatak da ga čuvam, no na sreću, nije", ispričao je Hughes.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi