Ronaldo hvalio Pjanića i saigrače

Samo riječi hvale

Ronaldo hvalio Pjanića i saigrače

Edmir Škorić

Cristiano Ronaldo je italijanskim novinarima govorio o Juventusu.

U intervjuu za Gazzetta dello Sport, Ronaldo je odgovarao na brojna pitanja, a prvenstveno se govorilo o Juventusu. Najprije je pohvalio pojačanja Stare dame - Miralema Pjanića, Danija Alvesa, Gonzala Higuaina...

"Juve može daleko dogurati u Ligi prvaka. U posljednjih nekoliko godina igrali su dobro, posebno kod kuće, gdje ih je zaista teško nadmašiti. Doveli su sjajne igrače, a Higuain - Dybala su najjači tandem na svijetu. Igrao sam s Higuainom, on je odličan napadač, koji je postigao dosta golova. Ipak, sezona će se na kraju mjeriti po trofejima", kazao je Ronaldo za GDS, dodavši:

"Ipak, nadam se da Juve neće osvojiti Ligu prvaka.. Neka osvoje Scudetto, neće mi smetati".

Portugalac je hvalio i napadača Napolija Josea Callejona, te Interovog veznjaka Joaa Maria, s kojim je igrao na Evropskom prvenstvu i s kojim je zajedno proslavio trofej.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Callejon igra dobro, pratio sam utakmicu protiv Benfice. Imao je sjajan start u sezoni, sretan sam zbog njega. Joao Mario je može puno pomoći Interu, a i obrnuto. Razgovarali smo, rekao mi je da u timu imaju velike igrače i da je italijanska liga jako teška, ali da se dobro prilagođava", istakao je Ronaldo.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi