Ronaldo i Benzema odveli Kraljeve na vrh

Granada nemoćna

Ronaldo i Benzema odveli Kraljeve na vrh

Midhat Šljivak

Fudbaleri Real Madrida savladali su danas u 21. kolu Primere na Santiago Bernabeu ekipu Granade rezultatom 2:0.

Prvo poluvrijeme je donijelo mnogo bolju igru Kraljeva. Konstantno su napadali prema golu Granade, ali je završnica bila izuzetno loša. 

Golman gostiju Roberto nije imao dosta posla oko odbrane svog gola. Udarci Realovih fudbalera su bili dosta neprecizni, a tek su u nadoknadi vremena domaći fudbaleri imali veliku priliku. Sjajno je Ronaldo šutirao škaricama s pet metara, ali je Roberto fantastičnom reakcijom spasio svoj gol, te je ostalo 0:0 na poluvremenu.

Nastavio je Real s napadima i u nastavku susreta. Benzema je imao veliku priliku, ali je njegov udarac pogodio prečku.

Ipak, u 57. minuti Real je stigao do vodstva. Ronaldo je sjajnim udarcem s vrha kaznenog prostora pogodio mrežu Granade za prednost od 1:0.

Potom je Ronaldo imao još dvije dobre prilike. Ronaldo je Roberto odbranio šut, da bi potom Portugalac zatresao prečku gola gostiju.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Uspjeli su Kraljevi da osiguraju pobjedu u 74. minuti susreta. Marcelo je uposlio Karima Benzemu, koji je pogodio za sigurnih 2:0, što je na kraju bio i konačan rezultat susreta.


Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.