Ronaldo i četiri igrača Reala u idealnoj postavi UEFA prema izboru navijača
Real Madrid je prošle godine po treći put u nizu osvojio Ligu šampiona, pa je bilo i za očekivati da će biti najviše njegovih igrača u timu sezone.

Bez bh. fudbalera u prvih 11

Ronaldo i četiri igrača Reala u idealnoj postavi UEFA prema izboru navijača

Završeno je glasanje navijača širom svijeta koji su imali priliku izabrati UEFA-in tim godine.

Kao što se to i očekivalo, ovaj tim većinom predvode igrači Real Madrida kojih ima četvero, a tu je i Cristiano Ronaldo koji je pola prošle godine proveo kao član Madriđana.

Osim toga, u timu su dva fudbalera Barcelone i Chelseaja te po jedan iz Liverpoola i PSG-a.

Navijači smatraju da je najbolji golman za 2018. godinu Barcelonin Marc Andre ter Stegen, na lijevom beku je Marcelo, desno je Ramos, a štoperi su Raphaele Varane i Virgil Van Dijk.

Kada je u pitanju vezni red, tu vladaju N'Golo Kante, Luka Modrić i Eden Hazard, dok su u vrhu napada Kylian Mbappe, Cristiano Ronaldo i Leo Messi.

Idealna postava UEFA-e po izboru navijača:

Ter Stegen (Barcelona), Marcelo (Real Madrid), Ramos (Real Madrid), Raphaele Varane (Real Madrid), Virgil Van Dijk (Liverpool), Eden Hazard (Chelsea), Kante (Chelsea), Modrić (Real Madrid), Mbappe (PSG), Messi (Barcelona) i Ronaldo (Juventus).

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi