Ronaldo i Ronaldinho dali svoje odgovore na vječito pitanje - Cristiano ili Messi?

Stvar je u ukusima, ali...

Ronaldo i Ronaldinho dali svoje odgovore na vječito pitanje - Cristiano ili Messi?

Status Lionela Messija i Cristiana Ronalda, kao dvojice najboljih fudbalera današnjice (po nekima i svih vremena) konstantno dovodi da debate i pitanja: Ko je bolji i kompletniji od njih dvojice?

U debatu su se uključili i legnedarni Brazilci, Ronaldinho i Ronaldo. Zaključak je da odlučuju ukusi, ali su obojica izabrala istog kao nešto boljeg/dražeg.

Ronaldinho, koji je sa Messijem igrao u Barceloni, je priznao da nije proveo dovoljno vremena sa omalenim Argentincem u ekipi i da bi volio da je nastavio igrati sa njim.

Danas 40-godišnji Ronaldinho, svojevremeno osvajač Zlatne lopte, je na pitanje ko je bolji odgovorio na sljedeći način:

"Messi. Volio bih da sam nastavio igrati pored njega. Nisam imao dovoljno vremena sa njim, bio je jako mlad. Volio bih izaći na teren sa njim barem još jedan put... On je najbolji u historiji, bez sumnje. Niko nije uradio ono što je Messi uradio. Drugi (Ronaldo) je kompletan, ima sve... Ali ima i Messi, to je pitanje ukusa i ja preferiram Messija".

Ronaldo, Fenomen, je nedavno "branio" Cirstiana u raspravama o "pravom Ronaldu". Ipak, i on vjeruje da je Messi kompletniji.

"Messi nije sa ovog svijeta. Takav je i Cristiano, ali vidim Lea kao kompletnijeg igrača... On je sjajan. Sviđa mi se puno više od bilo kojeg drugog igrača. Sve što radi je spektakularno", izjavio je Ronaldo.

Top Komentari

Edin Merlin
CR je doktor sporta za Messija...
2 7
miki30
Jbt kakav Ronaldo i Messi, pa to samo djeca mogu reci najbolji ikad!!! Kao da nikad nisu drugi igrali fudbal. Pa jbt gledam fudbal otprilike 25 godina, koliko dobrih fudbalera sam se nagledo. Djeca danas samo gledaju ko je osvojio vise zlatnih lopti pa koga zaboli za to.. pa imas ljudi koji su osvojili apsolutno sve, svjetsko prvenstvo, evropsko kao treneri kao igraci a nigdje neces njihovo ime cuti u izboru ovakvih nekakvih anketa
1 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi