Ronaldo izjavom nakon Lazija porastao u očima mnogih koji ga prate

"Rekordi su lijepi, ali..."

Ronaldo izjavom nakon Lazija porastao u očima mnogih koji ga prate

Edmir Škorić

Cristiano Ronaldo je svoje rekorde nazvao "lijepim", ali je ipak u prvi plan stavio svoj tim.

Juventus je sinoć s 2:1 pobijedio Lazio, a Portugalac je postigao oba gola za Staru damu, doveo ja na korak od titule i pritom postavio nekoliko svjetskih rekorda. Ipak, nakon svega što je uradio, Ronaldo daje odmjerene izjave, ne želeći sebe gurati ispred saigrača.

"Znali smo da je to jako teška utakmica protiv ekipe koja iza sebe ima odličnu sezonu, ali isto tamo smo znali da je to velika prilika za pobjedu na našem stadionu. Jako smo sretni", rekao je Ronaldo.

Postao je prvi igrač koji je postigao najmanje 50 golova u tri najjače lige na svijetu, a također je postao najbrži igrač koji je u Seriji A došao do 50 golova. Svoj 50. gol dao je u 61. utakmici, dok je prethodno Milanov Andrij Ševčenko do broja 50 došao nakon 68 utakmica.

"Rekordi su uvijek važni, ali najvažnije je da ekipa pobijedi. Mi smo fenomenalan tim i to smo i danas pokazali, iako uvijek želimo da se poboljšavamo i postavljamo rekorde".

Potražite više informacija na temu Serie A:

Juve je na pragu devete uzastopne titule u Seriji A, da li će se sada fokusirati na Ligu prvaka?

"Ostale su još četiri utakmice. Ne možemo pogriješiti, Serija A je teško takmičenje i moramo ostati fokusirani, ali za sada radimo dobro", istakao je Portugalac.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Armin29
da nije penala po sezoni vrh 20golova
3 8
cccccc
Da mu nije penala ne bi bio ni u TOP 5 najboljih strijelaca Serije A.
2 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti