Ronaldo izjavom o Islandu naljutio sportsku javnost

Dječija izjava portugalske zvijezde

Ronaldo izjavom o Islandu naljutio sportsku javnost

Endin Čaušević

Reprezentacija Portugala remizirala je sinoć protiv Islanda (1:1) u utakmici prvog kola grupne faze Evropskog prvenstva.

Portugal je pred sinoćnji meč bio veliki favorit za pobjedu, ali su Islanđani velikom borbom uspjeli na kraju da u svom debitantskom nastupu na EP osvoje jedan bod. Zbog toga su igrači Islanda proslavili na kraju utakmice ovaj rezultat.

Mediji u svijetu su razočarani izjavom Cristiana Ronalda koji je nakon utakmice kazao da su se Islanđani samo branili, te da su slavili ovaj rezultat kao da su osvojili Evropsko prvenstvo.

"Island se fokusirao samo na odbranu. Imali su dvije šanse i nisu se trudili da pobijede. Slavili su remi kao da su osvojili EP što pokazuje da su mali mentalitet. Zbog toga oni nikada neće ništa ostvariti", rekao je Ronaldo nakon utakmice.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi