Ronaldo je bio sretan zbog hat-tricka, ali će biti još sretniji jer je stigao rekord Messija

Portugalac postigao još jedan uspjeh

Ronaldo je bio sretan zbog hat-tricka, ali će biti još sretniji jer je stigao rekord Messija

S. Pašalić

Juventus je večeras u uzvratnoj utakmici osmine finala Lige prvaka savladao Atletico Madrid sa 3:0.

Nakon što je Atletico slavio u prvoj utakmici sa 2:0 činilo se da će Juventus imati jako težak zadatak u uzvratnoj utakmici u Torinu.

Međutim junak Juventusa je večeras bio Cristiano Ronaldo koji je postigao hat-trick i donio veliku pobjedu i uspjeh svojoj ekipi.

Ronaldo je svoj pohod krenuo u 27. minuti kada je pogodio za 1:0, a početkom drugog poluvremena u 48. minuti je postigao svoj drugi gol za 2:0.

Pred sami kraj utakmice u 86. minuti Portugalac je sa bijele tačke zabio i svoj treći gol i odveo Juventus u četvrtfinale Lige prvaka. Zanimljivo je da je Ronaldo prije utakmice najavljivao da će postići hat-trick u ovoj utakmici.

Još jedna zanimljivost je da je Ronaldo s ovim hat-trickom stigao Lionela Messija po broju postignutih hat-trickova u Ligi prvaka i sada ih oba igrača imaju po osam što je najviše u historiji ovog takmičenja.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

djšpica
mr.s u tri p.m glupe..zbog ovakvih debila sve manje citam vijesti po portalima
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi