"Ronaldo je dobio crveni jer je sudija Brych halucinirao"

Oglasio se i legendarni Lippi

"Ronaldo je dobio crveni jer je sudija Brych halucinirao"

Edmir Škorić

Legendarni italijanski trener Marcello Lippi zahtijeva da se u Ligi prvaka uvode VAR nakon što je nedavno isključen Cristiano Ronaldo u meču Valencije i Juventusa.

Njemački sudija Felix Brych je pokazao direktan crveni karton Ronaldu na Mestalli nakon što je ovaj Murilla povukao za kosu.

"Ronaldo je dobio crveni jer je izvjesna osoba halucinira. Ne možemo na taj način da kompromitujemo igru, pogotovo u takvoj situaciji koja za posljedicu može da ima dva meča suspenzije. Govorimo o asu koji do tog meča nikada nije isključen, a igrao je 154 meča u Ligi prvaka. Nije uradio ništa loše – svijet Ronalda s pravom smatra zvijezdom, ali on je pre svega momak koji hoće da pomogne drugima i poštuje druge. Njegove suze na Mestali to potvrđuju“, rekao je Lippi.

"Sada UEFA treba da izađe u javnost i da poruči kako je pogriješila. Ne može da se preinači ta odluka, ali dalja suspenzija bi bila apsurdna. U Ligi prvaka je potreban VAR", zaključio je Lippi.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Top Komentari

Who am i
Kakve halucinacije ??? Povukao je igraca za kosu dok je ovaj bio na podu zasluzeno crveni direktan ai maximalana disciplinska kazna . Jedini ko ovdje halucinira jesi ti Lippi
4 12
muxx
Istinu veliš Lipi.
7 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi