Ronaldo je "kralj", ali liste najboljih ne mogu ni bez Edina

Golgeteri u reprezentativnom dresu

Ronaldo je "kralj", ali liste najboljih ne mogu ni bez Edina

Cristiano Ronaldo je sinoć odveo svoj Portugal do trijumfa nad Švedskom u Ligi nacija.

Slavio je Portugal sa 0:2, a oba gola su bila djelo najveće zvijezde, Cristiana Ronalda.

Također, Ronaldo je sinoć stigao do novog ličnog uspjeha. Dostigao je i prebacio cifru od 100 golova u dresu reprezentacije.

Dakle, danas je Cristiano Ronaldo na cifri od 101 gola u dresu svog državnog tima.

I dalje je rekorder po broju golova u dresu reprezentacije legendarni Iranac Ali Daei, aki je Ronaldo najbolji među Evropljanima i članovima evropskih reprezentacija.

Na "evropskoj listi" je dakle Ronaldo prvi sa 101 golom ispred legendarnog Mađara Ferenca Puškaša (81) i istro tako legendarnog Nijemca Miroslava Klosea (71).

Na četvrtoj poziciji je Robbie Keane (68), dok je peti Zlatan Ibrahimović (62). Slijede Robert Lewandowski i David Villa, a lista Top 10 strijelaca u dresovima svojih reprezentacija (Evropa) nije mogla proći ni bez našeg Edina Džeke koji je na osmom mjestu (isti broj golova kao Villa) sa 59 golova za BiH.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi