Ronaldo je sinoć ludio zbog Frenkieja de Jonga

Mladi veznjak kontrolisao igru svog tima

Ronaldo je sinoć ludio zbog Frenkieja de Jonga

Cristiano Ronaldo je sinoć došao do svog 125. gola u Ligi prvaka pošto je pogodio u remiju (1:1) Juventusa na gostovanju kod Ajaxa.

Mogu u Juventusu biti zadovoljni rezultatom ostvarenim pred revanš četvrtfinala Lige prvaka na svom terenu, ali je Ronaldo sinoć u nekoliko navrata bio izuzetno frustriran.

Frenke De Jong je doslovno izluđivao Cristiana Ronalda i to ne zbog toga što je možda čuvao Portugalca nego što se doslovno šetao po terenu i bez problema kreirao opasne napade Ajaxa.

Shvatio je Ronaldo da puno toga u igri zavisi od sjajnog mladog veznjaka koji je sinoć imao 117 dodira sa loptom, puno više od bilo kojeg drugog igrača na terenu. Također, kompletirao je 90 od 98 pokušanih pasova.

De Jong je kreirao igru Ajaxa iz dubine veznog reda, a u jednom momentu je Cristiano Ronaldo doslovno poludio jer ga njegovi saigrači ne pritišću na vrijeme i tako mu omogućavaju da kontroliše igru svog tima.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Ronaldova reakcija dovoljno govori:

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi