Ronaldo jedini siguran u napadu Juventusa, velike zvijezde ispaštaju zbog promjene formacije?

Očekuje nas duel Stare dame i Lazija

Ronaldo jedini siguran u napadu Juventusa, velike zvijezde ispaštaju zbog promjene formacije?

Juventus i Lazio će danas odigrati jedan od derbija 2. kola Serije A, a Stara dama bi mogla doživjeti veliku transformaciju za ovu utakmicu.

Bianconeri su novu sezonu otvorili teškom pobjedom nad Chievom rezultatom 3:2, a sada na svom terenu dočekuju uvijek opasni Lazio.

Prema pisanjima italijanskih medija samo je Cristiano Ronaldo siguran starter u napadu Juventusa, koji će vjerovatno napustiti svoju standardnu 4-2-3-1 i u susret sa Lazijom ući u formaciji 4-3-3.

To znači da bi igrači poput Joaoa Cancela, Cuadrada, Dybale i Douglasa Coste mogli ostati bez mjesta u starnih 11. Oni bi tako napravili prostora za Andreu Barzaglija, Blaisea Matuidija i Marija Mandžukića.

Druga opcija je prebacivanje Douglasa Coste na desnu stranu, pa bi Brazilac tako činio napadački trojac zajedno sa Mandžukićem u sredini i Ronaldom na lijevoj strani.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Sa druge strane, Lazio je u prvom kolu poražen (2:1) od Napolija, a iako je na tom meču Simone Inzaghi ostao bez Luiza Felipea koji je zadobio povredu, danas može računati na Senada Lulića i Lucasa Leivu koji se vraćaju nakon suspenzija. Svoje mjesto u odbrani će vjerovatno naći Wallace, dok bi se Caceres i Badelj trebali vratiti na klupu.

Duel Juventusa i Lazija počinje u 18:00 sati.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije