Današnji dan je donio užasne vijesti za Cristiana Ronalda i njegov novi klub!

Sve je potvrđeno

Današnji dan je donio užasne vijesti za Cristiana Ronalda i njegov novi klub!

Esmer Oštraković

Manchester United je jučer raskinuo ugovor sa Cristianom Ronaldom, a danas su stigle, ovaj put loše vijesti za Portugalca, a vezana su za aprilsku utakmicu protiv Evertona.

Tako će Ronaldo, ukoliko ostane u Premiershipu biti kažnjen sa dvije utakmice kazne, te će na račun FA morati uplatiti iznos od 58 hiljada eura.

Razlog je taj što je Ronaldo na utakmici protiv Evertona na Goodisonu imao okršaj oko mobitela sa jednim od navijača.

Zanimljivo je da kazna ne važi samo za englesko prvenstvo, već za svako domaće natjecanje na svijetu u svim ligama.

Tako će Ronaldo, nebitno za koji klub potpiše propustiti prve dvije utakmice svog kluba u domaćem natjecanju.

Ipak, kada je riječ o Svjetskom prvenstvu i Ligi prvaka, kazna ne važi za ta takmičenja, te će Ronaldo u normalnim uslovima nastupiti za Portugal na Mundijalu.

Oglasi

On je tako proglašen krivim za nasilno i neprimjereno ponašanje, a naravno teško je bilo očekivati nešto drugo.

Tako je samo dan nakon raskida ugovora sa Manchester Unitedom saznao da će kada potpiše za novi klub, morati sačekati sa debijem za njega.

Ipak, pitanje je gdje će nastaviti svoju karijeru jer praktično niko nije zainteresovan da ga dovede, njaviše zbog njegovog ponašanja.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Naravno, jasno je da će svoju karijeru nastaviti negdje, a kako prenose portugalski mediji najbliži je povratku u Sporting.

Da li će se to desiti ili nam Ronaldo sprema novo iznenađenje sa odabirom kluba, vjerovatno ćemo saznati tek nakon Svjetskog prvenstva.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi