Ronaldo kupuje još jedan klub
EPA

Brazilac opet investira

Ronaldo kupuje još jedan klub

Teme:

Slavni brazilski fudbaler Luis Nazario de Lima, poznatiji kao Ronaldo, odlučio je kupiti još jedan klub.

Ronaldo koji je svojevremeno bio najbolji fudbaler na svijetu već neko vrijeme u svom vlasništvu ima 51 posto dionica španskog Real Valladolida, no uskoro kupuje još jedan klub, i to u Portugalu.

Otkrio je to Ronaldo na konferenciji "Web Summit" koja je održana u Lisabonu.

"Tražim klub koji ću da kupim. U fokusu mi je u početku bio Championship, no tamo bi trebalo mnogo novca, klubovi su skupi općenito u Engleskoj. Okrenuo sam se Portugalu i još uvijek tražim klub u koji ću da uložim", otkrio je Ronaldo.

Objasnio je i zašto je iskeširao 30 miliona eura za Real Valladolid.

Potražite više informacija na temu Primeira liga:

"Tražio sam tim sjajne historije, a Real Valladolid je tokom 90 godina postojanja dugo igrao u eliti. Sve to mi je odgovaralo, od cijene do činjenice da je jedini klub u gradu od 300.000 ljudi koji se nalazi sat i 40 minuta vožnje od Madrida. Bila je to odlična prilika ", dodao je čuveni Zuba, prenosi As.

Kao igrač Ronaldo je svojevremeno nastupao za PSV, Barcelonu, Inter, Milan, Real...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi