Nakon duge šutnje Ronaldo je izabrao svog nasljednika, tvrdi da mu niko ne može ništa

Legendarni Brazilac dao komentar nakon Mundijala

Nakon duge šutnje Ronaldo je izabrao svog nasljednika, tvrdi da mu niko ne može ništa

A. Čaušević

Ronaldo da Lima je jedan od najboljih fudbalera ikada i ko zna gdje bi mu bio kraj da nije bilo silnih problema sa povredama. Ali bez obzira što je imao samo nekoliko vrhunskih sezona uspio je ostaviti neizbrisiv trag. 

Ronaldo je od sada uglavnom odbijao da govori o svom nasljedniku, ali je konačno prekinuo šutnju i izabrao je fudbalera koji najviše podsjeća na njega.

Brazilac je boravio u Kataru tokom Mundijala, njegov Brazil je ispao u četvrtfinalu, a nasljednika je pronašao među finalistima turnira Argentini i Francuskoj.

Možda na neki način i očekivano Ronalod je za svog nasljednika izabrao Kyliana Mbappea koji je sa osam golova bio prvi strijelac turnira.

"Odigrao je odličan turnir od prve utakmice do finala. Čak i kad nije zabio kao protiv Engleske u četvrtfinalu ili protiv Maroka u polufinalu, svaki je put bio odlučujući, lukavim asistencijama."

"U finalu je bio fantastičan s četiri pogotka, uključujući penal prilikom raspucavanja. Tehnički je fantastičan, gotovo je nezaustavljiv i mogao je biti proglašen najboljim igračem Svjetskog prvenstva jer je to itekako zaslužio."

Oglasi

"Mnogi napadači na ovom Svjetskom prvenstvu bili su brzi, ali on je daleko najbrži. Kad ga gledam kako igra, podsjeti me na moje najbolje trenutke."

"On tačno zna kako iskoristiti otvorene prostore, kako biti nepredvidiv s loptom i bez nje i kako se najbolje izvući iz situacija jedan na jedan. Impresivan je."

Mbappe je nedavno proslavio 24. rođendan, do te dobi Ronaldo je već bio osvojio Svjetsko prvenstvo, ali i Zlatnu loptu.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Francuz već ima u svojim rukama medalju prvaka svijeta iz Rusije od prije četiri godine, a generalni dojam je i da je pitanje sezone kada će osvojiti Zlatnu loptu.

Zvijezda PSG-a pred sobom ima još desetak sezona vrhunskog fudbala. Do sada je na dva Mundijala postigao čak 12 golova te se vrlo lako može desiti da postane najefikasniji igrač na Mundijalima ikada. Penzionisani Miroslav Klose mu bježi četiri gola, a Ronaldo tri gola.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi