Ronaldo: Messi je kompletniji igrač od Cristiana

Brazilac očekuje da Messi osvoji Zlatnu loptu

Ronaldo: Messi je kompletniji igrač od Cristiana

Endin Čaušević

Legendarni brazilski napadač Ronaldo kazao je da je Lionel Messi kompletniji fudbaler od Cristiana Ronalda.

Dvostruki osvajač Svjetskog prvenstva sa Brazilom kazo je da je Messi bliži osvajanju Zlatne lopte jer je kompletniji fudbaler od Cristiana Ronalda. Messi i Cristiano Ronaldo su glavni kandidati za osvajanje Zlatne lopte kao i prethodnih godina.

"Ja biram Messija. On je mnogo kompletniji od Cristiana. Messi sve radi na spektakularan način i zaslužio je da osvoji svoju petu Zlatnu loptu", rekao je Ronaldo.

Legendarni napadač je dodao da vjeruje da će uskoro ovaj dvojac zamijeniti mlađi igrači koje predvodi Neymar.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Neymar je i sada blizu Zlatne lopte i samo je pitanje kada će je osvojiti. Ako nastavi ovako on će uskoro dominirati u fudbalu kao Messi i Cristiano", dodao je Ronaldo.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.