"Ronaldo mi je još u januaru rekao da želi u Juve i mislio sam da je to nemoguće"

Oglasio se Jorge Mendes

"Ronaldo mi je još u januaru rekao da želi u Juve i mislio sam da je to nemoguće"

E. Čaušević

Portugalski fudbaler Cristiano Ronaldo ljetos je na iznenađenje mnogih napustio Real Madrid i odlučio je karijeru nastaviti u dresu Juventusa.

Ronaldo se veoma brzo uklopio u ekipu Stare dame i trenutno je najbolji strijelac tima, te je pokazao da će biti veliko pojačanje u pohodu na Ligu prvaka. Juve je za jednog od najboljih igrača svijeta izdvojio "skromnih" 100 miliona eura, te sigurno da ljetos niko nije mogao očekivati ovaj transfer.

Međutim, agent Cristiana Ronalda, Jorge Mendes, za italijanske medije otkrio je da je portugalski fudbaler još u januaru ove godine imeo želju da pređe u Juventus. Ronaldo je tada svog agentu rekao da želi preći u Juve, ali je morao čekati ljeto kako bi ga kraljevski klub pustio.

"Juve je najzaslužniji za ovo jer su bili odlučni da ga dovedu. On mi je još u januaru rekao da želi da pređe u Juventus. Mislio sam da je to nemoguće, ali njemu to nisam nikada mogao reći u lice. S ljudima iz Juventusa pričao sam još pred meč Lige prvaka protiv Reala. Od nemogućeg sam počeo vjerovati da je sve moguće i već tada sam znao da će zaigrati u Juventusu. Pregovori su trajali nekoliko mjeseci i sve je završeno kako je i planirano", rekao je Mendes.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi