Peta Zlatna lopta u rukama Cristiana Ronalda
Sjajni Portugalac se izjednačio sa Messijem po broju osvojenih Zlatnih lopti.

Izbor France Footballa za najboljeg igrača svijeta u 2017. godini

Peta Zlatna lopta u rukama Cristiana Ronalda

Večeras je u Parizu održana svečana dodjela nagrade za najboljeg igrača svijeta u protekloj godini, pod pokroviteljstvom France Footballa. Ovo prestižno priznanje je, drugi put zaredom, otišlo u ruke Cristiana Ronalda.

Cristiano Ronaldo iza sebe ima još jednu fantastičnu sezonu, pa je bilo očekivano da će novinari upravo njemu dati najviše glasova.

Ronaldovih 49 golova u 56 utakmica u 2017. godini je bilo dovoljno da u izboru za Zlatnu Loptu iza sebe ostavi, glavne konkurente, Lionela Messija i Neymara.

Sjajni Portugalac se nakon večerašnjeg izbora uspio izjednačiti za Lionelom Messijem po broju Zlatnih loptu, s obzirom da sada obojica u svojim vitrinama imaju po pet.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Inače, Ronaldo je u 2017. godini predvodio ekipu Real Madrida do naslova prvaka španske La Lige, te do trofeja Lige prvaka, španskog Superkupa i UEFA-inog Superkupa.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi