Ronaldo prijetio napuštanjem reprezentacije, sada se oglasio i portugalski savez

Odlučili odreagovati

Ronaldo prijetio napuštanjem reprezentacije, sada se oglasio i portugalski savez

Esmer Oštraković

Danas se iznenada pojavila informacija kako je Cristiano Ronaldo zaprijetio da ne želi sjediti na klupi, te da će napustiti reprezentaciju Portugala.

Činilo se, barem ono što smo vidjeli pred kamerama, da je sve uredu sa Ronaldom, ali njegov ego je proradio ubrzo nakon toga.

Njemu se navodno nije dopalo to što je utakmicu protiv Švicarske počeo sa klupe, te što je u igri proveo samo petnaestak minuta.

Dok su svi slavili pobjedu, Ronaldo je odlučio da odmah nakon što je sudija svirao kraj utakmice ode u svlačionicu.

Tako je portugalski Record jutros objavio da je u toku razgovora sa selektorom Cristiano Ronaldo zaprijetio odlaskom iz reprezentacije.

Ipak, o svemu su se odlučili oglasiti i iz Fudbalskog saveza Portugala.

Oglasi

"Vijesti koje su objavljene u četvrtak, a tiču se odlaska iz reprezentacije našeg kapitena Cristiana Ronalda nakon razgovora sa selektorom, Fernandom Santosom su tema našeg saopštenja. Fudbalski savez želi da javnost bude upoznata sa tim da kapiten naše reprezentacije, Cristiano Ronaldo, nije zaprijetio da će otići u toku Svjetskog prvenstva u Kataru", stoji u jednom dijelu saopštenja portugalskog saveza.

Osim toga oni su objasnili da su svi iza jednog cilja pa tako i Ronaldo.

"Svi stojimo i idemo ka jednom cilju i svaki dan smo predani našem reprezentativnom timu. Želimo da Portugal bude najbolji tim koji je učestvovao na Svjetskom prvenstvu", piše između ostalog u saopštenju portugalskog saveza.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Jasno je da je bilo teško očekivati da će Portugalci priznati da je Ronaldo stvarno zaprijetio odlaskom iz reprezentacije.

Ali, obzirom na sve što je u posljednje vrijeme radio u Manchester Unitedu, nije nemoguće da su portugalski mediji bili upravu.

Top Komentari

Arnel925
Savez kaže da nije. Znači ova vijest je bezveze.
6 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi