Ronaldo narednog ljeta ima priliku oboriti dva rekorda

Rekordi, rekordi...

Ronaldo narednog ljeta ima priliku oboriti dva rekorda

Portugalski as Cristiano Ronaldo narednog ljeta imat će priliku da obori dva rekorda. 

Oba se tiču reprezentacije Portugala. Prvi je taj da može postati najbolji strijelac u hisotirji reprezentatvnog fudbala, a drugi da može postati najbolji strijelac na evropskim prvenstvima.

Ronaldo je za reprezentaciju do sada postigao nestvarnih 99 golova i udaljen je 10 golova od legende Irana Alija Daeija. Obzirom da će Ronaldo naredne godine s reprezentacijom sigurno odigrati nekoliko prijateljskih susreta i Evropsko prvenstvo, jasno je da postoji mogućnost da postigne 10 golova i barem sustigne pomenutog Iranca.

Osim toga, on ima priliku postati i najbolji strijelac u historiji evropskih prvenstava. Trenutno dijeli prvo mjesto sa francuskom legendom Michelom Platinijem jer obojica imaju po devet zgoditaka.

Inače, Portugal je na Euru u grupi smrti skupa s Njemačkom, Francuskom i jednim od pobjednika play-offa Lige nacija tako da Ronaldu sigurno neće biti jednostavno postići i taj jedan pogodak koji ga dijeli od samostalne prve pozicije.

Ronaldo je ove sezone vrlo raspoložen za fudbal u dresu Juventusa pa je na 21 odigranoj utakmici već postigao 12 pogodaka i dodao dvije asistencije.

Naravno, njegovi prvi ciljevi u 2020. godini bit će osvajanje Lige prvaka s Juventusom, šeste Zlatne lopte i odbrana titule na Euru s Portugalom. Vidjet ćemo šta će od toga uspjeti da napravi.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

nedoni46
E čuj neće mu bit lahko da postigne i taj jedan, njemu je to teško isto kao da kaže dobar dan
6 1
ljiljan
Zgoditak nije bosanska rijec
3 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi