Pred Ronalda je stala kamerunska zvijer, nekoliko sekundi kasnije izraz njegovog lica je promijenjen

Susret šampiona

Pred Ronalda je stala kamerunska zvijer, nekoliko sekundi kasnije izraz njegovog lica je promijenjen

Edmir Škorić

Doskorašnji UFC šampion teške kategorije Francis Ngannou (36) imao je priliku da se druži sa Cristianom Ronaldom u Rijadu, gdje je Portugalac stigao ove zime kada je potpisao za Al Nassr.

Niko se ne bi usudio izazvati Ngannoua, proslavljenog šampiona, ali Ronaldo jeste. U kratkom videu objavljenom na Instagramu, portugalski reprezentativac i osvajač pet Zlatnih lopti našao se oči u oči sa Ngannuom.

Ozbiljni pogledi trajali su samo nekoliko sekundi, a onda je uslijedio smijeh, a nakon toga i zagrljaj.

Obojica su veliki šampioni i ponajbolji u svom sportu, ali u obračunavanju pesnicama, teško bi Ronaldo imao bilo kakve šanse, čega je i sam svjestan.

Kamerunski borac se trenutno još uvijek oporavlja od povrede koljena zbog kojeg nije aktivan već gotovo godinu dana. Počeo je s laganim treninzima i uskoro bi mogao biti u punoj formi.

Oglasi

Francis Ngannou je u MMA Karijeri odradio 20 borbi. Ima 17 pobjeda od čega je 12 nokautom i tri poraza.

Što se Ronalda tiče, on je potpisao bogati ugovor u Saudijskoj Arabiji i već je igrao za Al Nassr u prijateljskoj utakmici zvijezda lige Saudijske Arabije protiv PSG-a, kada je postigao i dva gola.

Zvaničan debi, prvenstveni, trebao bi imati već sutra protiv Al-Ettifaqa u utakmici koja će početi u 18:30 sati po srednjoevropskom računanju vremena.

Ronaldo je velika zvijezda u Saudijskoj Arabiji, a tamo sa svojom porodicom uživa u luksuzu koji su mu omogućili bogati Arapi, koji su bili spremni učiniti sve da Portugalac pristane na dolazak u njihove redove.

Prethodno je imao nesuglasice sa bivšim klubom Manchester Unitedom, pa je dobio raskid ugovora prije samog početka Svjetskog prvenstva u Kataru. Prethodno je igrao za Sporting, Manchester United, Real Madrid i Juventus.

Smatra se jednim od najboljih igrača posljednjih 20-ak godina uz Lionela Messija, a mnogi žale što je već sada odlučio da se oprosti od vrhunskog nogometa i igranja u najjačim evropskim takmičenjima.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi