Ronaldo nije prvi koji je zabio hat-trick u Premiershipu, La Ligi i Seriji A

S kim Portugalac dijeli ovaj podvig?

Ronaldo nije prvi koji je zabio hat-trick u Premiershipu, La Ligi i Seriji A

A. Čaušević

Rijetki su rekordi koje Cristiano Ronaldo dijeli s nekim od drugih igrača. 

Sa tri gola protiv Cagliarija Cristiano Ronaldo je uspio postići svoj prvi hat-trick u Seriji A otkako je na ljeto 2018. godine prešao u Juventus.

Sjajni Portugalac je po tri puta na jednom meču tresao mreže u Premiershipu kao fudbaler Manchester Uniteda te u La Ligi gdje je nastupao za Real Madrid.

Interesantno, Ronaldo nije prvi fudbaler koji je uspio realizovati ovaj podvig. Prije njega to je uradio Alexis Sanchez.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Čileanac je hat-trick u Seriji A zabio dok je bio član Udinesea, u La Ligi dok je nosio dres Barcelone, te u Premiershipu kao napadač Arsenala u pobjedi nad Leicester Cityjem 2015. godine s 5:2.

Inače, Sanchez se ljetos vratio na Apenine potpisavši za Inter. Nakon dobrog starta, uslijedila je povreda. Nakon uspješnog oporavka ponovo je na raspolaganju Antoniju Conteu.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije